VVS strandt in eerste ronde nacompetitie

Na één ronde in de nacompetitie voor promotie naar de vierde klasse is het Oostwolder VVS klaar. De ploeg van trainer Egbert Bosma wist op eigen veld niet af te rekenen met tegenstander De Lauwers, dat met een 0-1 zege op zak huiswaarts keerde. De ploeg uit Warfstermolen, winnaar van de tweede periode in de klasse met kampioen RZ Baflo, kan zich nu opmaken voor een uitwedstrijd tegen SV Ens. Dat was de eerste ronde vrijgeloot.

Hoewel er heel wat op het spel stond, begon VVS veel te slap aan de wedstrijd. De Oostwolders wisten hun duels niet te pakken. Ze waren daarin niet scherp genoeg. De Lauwers wist veel sneller druk te zetten en was vooral gevaarlijk bij corners. Het had er de schijn van dat VVS even op stoom moest komen, want gaandeweg de eerste helft begonnen de gastheren beter te spelen. Erg verzorgd was het allemaal nog niet, maar de intentie om er iets van te maken was er in ieder geval. Het leidde niet tot grote kansen, want veel verder dan de rand van het strafschopgebied kwam de thuisclub niet. Er werd te weinig gecreëerd om de bezoekers echt in verlegenheid te brengen. De Lauwers wist wel gevaar te stichten en dat gebeurde veelal door de bal direct diep te spelen. VVS wist niet te voorkomen dat die bal gegeven kon worden. Men had moeite met het maken van een inschatting waar het leer zou neerploffen. Toch zou het een corner zijn waaruit De Lauwers op voorsprong wist te komen. De defensie van VVS liet zich bij die situatie te gemakkelijk opzij zetten. Het ws Wilco Sikkema die de score voor de pauze wist open te breken: 0-1.

Nadat er van doel was gewisseld bleef bij VVS Mark Heeres aan de kant en verscheen Mischa van Lang binnen de lijnen om wat meer beweging naar voren te krijgen. Er ontstond nu ook meer druk naar voren, maar de grote kansen bleven teveel uit. Een inzet van Remco de Kleine werd nog wel voor de doellijn weggerost. De grootste kans om de achterstand weg te potsen was voor Lars Eggens. Hij had de bal voor het inschieten, maar lepelde het leer over de deklat.

In de laatste tien minuten was VVS niet meer in staat om een vuist te maken en bloedde de wedstrijd helemaal dood. Het inbrengen van Robbert Mekkelenkamp, Gerjan Drenth, Mika Hillenga en Derk Steenhuis voor Sander Dijkstra, Jeroen Brul, René Dijksterhuis en Sven Heikens mocht niet baten. In de ultieme slotfase was er weinig meer te beleven omdat men bij De Lauwers ook wel wist dat je bij de cornervlag de meeste tijd kunt winnen. Het seizoen is voorbij voor VVS, dat als vierde in de 5e Klasse F wist te eindigen en volgend seizoen opnieuw mag proberen om voor de prijzen te gaan.

No Replies to "VVS strandt in eerste ronde nacompetitie"