Glimmen wint boeiend duel van FC LEO

Drie finales konden het nog worden voor FC LEO op weg naar wat promotie naar de vierde klasse zou betekenen. Het werd er uiteindelijk maar eentje. Wel één die spannend was en waarbij de Leensters met opgeheven hoofd het veld van Ulrum konden verlaten. Glimmen was op de eerste zaterdag van juni voetballend de betere ploeg en won verdiend met 2-3.

door Tjipco Werkman

FC LEO voetbalde zijn thuiswedstrijd bij de buren van VVSV ’09 in Ulrum, omdat het eigen hoofdveld onder handen was genomen door de gemeente. Het voelde echter als een thuiswedstrijd want bijna heel Leens was uitgelopen voor deze wedstrijd. Die begon voor de thuisploeg ook uitstekend. Al na zes minuten kwamen ze op voorsprong. Een diepe bal belandde bij spits Rick Koster die met een halve omhaal Frank Veenwijk bediende. Die draaide en keerde op circa tien meter van de goal en haalde tussen drie spelers uit. Zijn inzet leek houdbaar naar keeper Dennis Yntema verkeek zich op de inzet en dook onder de bal door: 1-0. Een bliksemstart van de gastheren, maar Glimmen was niet echt van de wijs gebracht en voetbalde zeer gemakkelijk. Het waren echter de Leenster verdedigers die redelijk eenvoudig overeind bleven en niet veel kansen weggaven tegen de lepe spitsen van de gasten. In de omschakeling was FC LEO levensgevaarlijk met de snelle Jasper Wiersum en Robin Vink. Eerstgenoemde had na ruim 25 minuten kunnen scoren maar hij werd over het hoofd gezien door Rick Koster toen deze vanaf de zijkant alleen op keeper Yntema af mocht lopen. Wanneer hij de bal breed had gelegd had het er heel anders uit kunnen zien.

Glimmen bleef voetballend naar oplossingen zoeken maar kwam er bijna niet doorheen. In de 40e minuut kreeg het wel loon naar werken. Heel FC LEO was het niet eens met de beslissing van de scheidsrechter maar hij was niet op andere gedachten te brengen toen hij naar de stip wees. Een voorzet vanaf rechts werd liggend geblokt door libero Justin Poort. Al vallend beroerde hij de bal met zijn arm. Poort beweerde dat het zijn bovenlichaam was, maar de beslissing bleef staan. Steef Sterken ontfermde zich over deze taak en faalde niet: 1-1. Hoewel keeper Robin Werkman er nog wel aan zat, verdween de bal in de linker benedenhoek. Met deze stand kon men aan de thee.

De tweede helft was een zelfde spelbeeld. Glimmen had veel de bal en FC LEO loerde op de counter. Er was echter één groot verschil, Glimmen creëerde nu namelijk wel kansen. Robin Werkman moest alle zeilen bijzetten om zijn doel schoon te houden. Dat deed hij zeer bekwaam. Toch moest hij capituleren toen spits Tim Oosterhof teammaatje Steef Sterken met het hoofd prachtig bediende. Alleen voor keeper Werkman was het voor hem een koud kunstje de 1-2 tegen de touwen te jagen. Daarna schoof FC LEO steeds meer manschappen naar voren. Achterin bij de Leensters ontstonden grote gaten. Telkens was het keeper Werkman die in de weg lag en de Leensters lange tijd in de race wist te houden. In de 88e minuut was het echter over. Op links brak Daan van Dieren door. Zijn inzet was niet opperbest, maar plofte toch bij de eerste paal binnen: 1-3. De handdoek leek gegooid te worden, maar Jasper Wiersum maakte het in blessuretijd nog even spannend. Een mooie aanval over rechts werd door hem eenvoudig bij de tweede paal binnengelopen. De tijd was echter te kort om nog gelijk te maken. Hierdoor is FC LEO uitgeschakeld en mag Glimmen nog hopen op een promotie naar de vierde klasse.

Trainer Rowan Rozema (FC LEO): ‘’We hebben terecht verloren van een betere tegenstander. Ik kan mijn jongens niks verwijten. Ze hebben gevochten tot het bittere einde, maar het mocht niet baten. We hebben een mooi voetbaljaar gehad met een leuk toetje. Helaas stranden we hier, maar ik kan tevreden terugkijken op een lekker seizoen.

August Kuipers (Glimmen): ‘’We hebben echt goed gevoetbald en verdiend gewonnen. Ons spel was verzorgd en we creëerden voldoende kansen. We lieten ze eigenlijk te lang in leven waardoor we het nog even moeilijk kregen. Gelukkig trokken we het toch nog over de streep.’’

* FC LEO – Glimmen 2 – 3 (1 – 1). Frank Veenwijk 1-0; Steef Sterken 1-1 (strafschop); Steef Sterken 1-2; Daan van Dieren 1-3; Jasper Wiersum 2-3 (foto: ©Henk Cruiming).

No Replies to "Glimmen wint boeiend duel van FC LEO"