Degradatie en geen beker voor korfballers DWA/Argo

De korfballers van DWA/Argo zijn zaterdag in hun laatste wedstrijd van het seizoen toch nog gedegradeerd. Hoewel ze in de twee voorgaande competitiewedstrijden goede vorm lieten zien en onder meer van de koploper wisten te winnen, was de koek kennelijk op. Concurrent WSS speelde naar eigen zeggen wel de beste wedstrijd van het seizoen en wist zo DWA/Argo alsnog te passeren op de ranglijst door met 17-23 te winnen. Ook op dinsdag kon DWA/Argo in de bekerfinale niet de goede vorm tot aan het einde volhouden. Er werd nipt met 16-14 van OKO/Bies 2 verloren.

Dinsdag was het een spannende avond in Drachten. Daar stond, naast finales van de beker voor A’s en B’s, de finale van de AP Buitenbeker op het programma. DWA/Argo had een goede reeks achter de rug en ging vol vertrouwen het duel met OKO/Bies 2 uit Opende in. Het grootste deel van de wedstrijd had DWA/Argo het initiatief en het stond zelfs halverwege de tweede helft met 8-12 voor. Toch ging het alsnog mis. Een goede wissel aan de kant van OKO/Bies maakte dat de wedstrijd kantelde en ineens lukte het niet meer om te scoren. Bovendien zag DWA/Argo Sanne Schuuring met een blessure uitvallen en daarmee was de goede cadans weg. Via 13-13 en 15-13 werd het uiteindelijk 16-14, waarmee de beker aan de neus van DWA/Argo voorbij ging.

Op zaterdag moest DWA/Argo voor de reguliere competitie dus nog aantreden tegen WSS uit Oude Pekela. De Oost-Groningers stonden op de ranglijst onder DWA/Argo en duidelijk was dat de verliezer van deze laatste wedstrijd zou degraderen. Door afwezigheid van Jildau Smedema en de nog geblesseerde Sanne Schuuring, moest trainer-coach Lisette Hamminga een beroep doen op Susan Wieringa. Bij de heren stonden dezelfde heren opgesteld als de voorgaande duels.

In de eerste fase van het duel hielden de ploegen elkaar goed in evenwicht, waarbij opviel dat WSS met scherp schoot van afstand. DWA/Argo kon daar echter steeds wat tegenover stellen. Via 4-3 en 4-6 werd het 8-8 door een treffer van Susan Wieringa. WSS trok echter wel langzaam het duel wat naar zich toe, want na 9-9 werd het 9-11. DWA/Argo moest in de achtervolging en dat lukte in deze fase van de wedstrijd nog wel, maar later in de wedstrijd niet meer. Twan Eshuis en Ole Smedema maakten van afstand 11-11, maar vlak voor de pauze sloeg WSS andermaal een gat naar 11-14.

In de tweede helft was DWA/Argo hard aan het werken om de achterstand weer in te lopen, maar de ploeg kende weinig geluk. In plaats daarvan speelde WSS vrijuit en schoot met scherp. Zo konden de gasten eenvoudig flink uitlopen en DWA/Argo was niet bij machte om daar veel tegenover te stellen. Tom van der Laan zorgde nog wel voor 12-16, maar hierna werd het in korte tijd 12-21 door treffers van WSS. De wedstrijd was daarmee vroegtijdig beslist want het gat was te groot geworden om nog te overbruggen. Ole Smedema maakte vanaf de strafworpstip zijn vijfde treffer en in de slotfase zorgden Lynn van der Kroft, Yarin Smedema, Lieke Stoepker en Tycho Schuuring er nog voor dat de stand een wat draaglijker aanzien kreeg. De eindstand werd zo 17-23. Vlak voor tijd kreeg Ole Smedema nog een publiekswissel. Hij heeft aangekondigd te stoppen, omdat hij zijn heil wil gaan zoeken in het basketbal. Hij kreeg een bos bloemen en een cadeau van zijn team en werd bedankt voor zijn bijdrage. Door het resultaat is WSS alsnog DWA/Argo voorbij gegaan op de ranglijst en rest er niets anders dan na de zomer een klasse lager weer proberen promotie te bewerkstelligen. De korfballers zijn nu vrij tot 7 september. Dan start voor DWA/Argo een nieuwe competitie in de derde klasse.

* Scores DWA/Argo: Ole Smedema (5), Lieke Stoepker (3), Twan Eshuis, Tycho Schuuring en Lynn van der Kroft (2), Tom van der Laan, Yarin Smedema en Susan Wieringa (1).

Uitslagen:
DWA/Argo - WSS     17-23
DTL   - Oerterp/VKC 23-13

Eindstand 
DTL           6- 8
Oerterp/VKC       6- 7
WSS           6- 5
DWA/Argo         6- 4

No Replies to "Degradatie en geen beker voor korfballers DWA/Argo"