Derde editie Klompentoernooi weer groot succes

De derde editie van het Eenrumer Klompentoernooi, een evenement dat bekend staat om zijn sportieve en gezellige sfeer, was ook dit jaar ondanks de regenachtige omstandigheden een groot succes. Het toernooi dat zaterdag plaatsvond, trok een indrukwekkend aantal deelnemers met negen heren- en tien damesteams die zich vol enthousiasme hebben ingezet. Bij de heren ging de overwinning naar het team van Noordkop uit Den Helder, terwijl de dames van Grijpskerk er met de winst vandoor gingen. De prijs voor het gezelligste team werd uitgereikt aan de heren van SV De Heracliden.

De Eenrumer klompen, wie kent ze niet? Van der Meulen, maker van deze klompen en de naamgever van dit toernooi, is een belangrijk onderdeel van de rijke historie in Eenrum. Deze handgemaakte klompen zijn alom bekend en geliefd in de regio. De winnaars van het toernooi ontvingen door Van der Meulen handgemaakte wisselbokalen met daarop de befaamde Eenrumer klomp. En dit jaar reikte niemand minder dan Douwe van der Meulen (zie onderstaande foto links) de felbegeerde prijzen uit. Naast het sportieve spektakel konden de deelnemers en toeschouwers genieten van muziek en entertainment. Deejay Bernard Krans zorgde voor de muzikale omlijsting van het evenement, terwijl zanger Jordy Weijers met zijn optreden voor extra sfeer zorgde. De vierde editie van het Klompentoernooi staat gepland voor zaterdag 14 juni 2025. Dit is een datum om in de gaten te houden, aangezien het toernooi traditioneel op de tweede zaterdag van juni wordt gehouden, wat volgend jaar samenvalt met het Pinksterweekend. De organisatie dankt alle deelnemers en vrijwilligers voor hun inzet. ‘Het was een geslaagde dag vol sportiviteit en gezelligheid.’ En deze positieve sfeer zette zich nog tot in de late uurtjes door in het Eric Schoenmakers Sportcafé op het Eenrumer sportpark (foto’s: Joop Rensema).

 

No Replies to "Derde editie Klompentoernooi weer groot succes"