VVS blijft vijfdeklasser na nederlaag in finale

Ze waren al erg blij met de finaleplek en misschien hadden ze ook nog wel de hoop dat de laatste stap eveneens gezet zou kunnen worden. Het zou echter niet gebeuren voor het Oostwolder VVS van scheidend trainer Egbert Bosma. Op neutraal terrein werd met 0-3 van VC  Trynwalden verloren en waren het niet alleen de doelpunten die pijn hadden gedaan. Er verdwenen namelijk ook nog eens twee spelers voortijdig van het veld omdat ze de rode kaart kregen voorgehouden.

Na het uitschakelen van TONEGO en Ouwe Syl wachtte VVS nog één hindernis op weg naar de vierde klasse. Dat het geen eenvoudige taak zou worden om VC Trynwalden een hak te zetten, was op voorhand wel duidelijk. Dat de Oostwolders te snel op een 0-1 achterstand kwamen te staan door een treffer van middenvelder Nyckle Jochum Inia hielp ook al niet. Na die goal kreeg VVS wel wat meer grip op het spel, al werd er daarbij nogal vaak aan de noodrem getrokken. Dat leverde dan weer de nodige gele kaarten op. Voor de pauze zou er niet meer gescoord worden en dat er in het tweede bedrijf wat meer moest gebeuren, was ook wel duidelijk. VVS speelde iets opportunistischer, maar kwam door een goede aanval op een 0-2 achterstand door een tweede treffer van Nyckle Jochum Inia. Daarna kreeg VVS pas een mogelijkheid. Van dichtbij wist René Dijksterhuis de bal echter niet tegen het nylon te schieten. Hij raakte de Friese doelman. Het geloof was daarna verdwenen en toen Sven Heikens na driekwart wedstrijd ook nog eens rood kreeg voorgehouden, was het duel wel gespeeld. In de laatste minuten moest ook Danny van Lang het veld vroegtijdig verlaten. Uiteindelijk bepaalde Jacob Rijpma de eindstand op 0-3 en dus speelt VVS ook volgend seizoen weer in de vijfde klasse.

* VVS – VC Trynwalden 0-3 (0-1). Nyckle Jochum Inia 0-1; Nyckle Jochum Inia 0-2; Jacob Rijpma 0-3.

No Replies to "VVS blijft vijfdeklasser na nederlaag in finale"