Nederlandse top aan start van Damster City Swim

 De waterwegen rondom het centrum van Appingedam staan zaterdag in het teken van de Univé Damster City Swim. Ruim 280 zwemmers springen vanaf een uur het Damsterdiep in om een ‘rondje’ door de historische binnenstad te zwemmen. De Nederlandse top zal eveneens van de partij zijn.

‘We hebben de stijgende lijn behouden qua voorinschrijvingen. Het eerste jaar hadden we 180 en nu zijn het er 280. Door elk jaar iets nieuws toe te voegen aan het programma proberen we uniek te blijven. Dit jaar door bijvoorbeeld het toevoegen van een G-Swim’, zegt voorzitter Martijn Meier. Na vorig jaar een succesvolle drieduizend meter wedstrijdelement aan het programma te hebben toegevoegd, hebben de zwemvereniging Azuro en de organisatie van de City Swim zich verenigd om samen een KNZB-wedstrijd uit te kunnen schrijven. Dit heeft geresulteerd in wedstrijden voor duizend meter en drieduizend meter. Voor zowel de dames als de heren geldt dat de Nederlands kampioenen de weg naar Appingedam weten te vinden. De verwachting is dat de huidige parcours-records aangevallen zullen worden. Bij de mannen staat de scherpste tijd op 38.45 minuten en bij de dames is dit 42.42 minuten. Inschrijven voor de KidsSwim is zaterdag nog mogelijk tot half twee. Om kwart voor twee start de KidsSwim voor kinderen tussen de 8 en 16 jaar. Er kan afhankelijk van de leeftijd gekozen worden voor de afstanden 250 en 500 meter. Tijdens de voorinschrijving hebben zich al veertig kinderen aangemeld. De middag zal niet alleen in het teken staan van het zwemmen. Vanaf twaalf uur kan men in het park achter de Nicolaikerk terecht voor een hapje en drankje met live-muziek van onder anderen Robert van Hemert, bekend van het nummer Zoet Zout Zuur dat inmiddels enkele weken in de hitlijsten staat. In het centrum bij de vele bruggen zullen de Bierspiekers het winkelende publiek meenemen op hun swingende klanken. Het vaarverkeer dient er rekening mee te houden dat het Damsterdiep en Nieuwe Diep in Appingedam zaterdagochtend acht uur tot zaterdagavond zes uur voor alle vaartuigen is gestremd.

No Replies to "Nederlandse top aan start van Damster City Swim"