Damster City Swim weer een spektakel

Onder prima omstandigheden is zaterdag de derde editie van de Unive Damster City Swim gehouden. Vanaf een uur stonden er ruim 280 zwemmers op het startponton. Inmiddels kan de organisatie concluderen dat het evenement is uitgegroeid tot een uitdaging voor recreanten van jong tot oud en de geoefende toppers.

Voorzitter Martijn Meier kijkt terug op een prima zwemdag. ‘Het is een zeer geslaagd evenement geworden, met wederom nieuwe aanvullingen op het programma zoals de G-Swim voor mensen met een beperking en de officiële wedstrijden.’ Een waar schouwspel blijven de Kids Swim, de estafette en prestatietocht. De vele zwemmers genoten van de aanmoedigingen van het in weer in grote getale aanwezige publiek op de kades en bruggen over het Damsterdiep. ‘Deze recreatieve onderdelen zijn het belangrijkste voor ons. De zwemmers leveren allemaal een topprestatie’, vult Ingmar Slagter namens het bestuur aan. Tijdens de KNZB-wedstrijden over 1000 en 3000 meter was vooraf al duidelijk dat er serieuze aanvallen zouden worden gedaan op het parcoursrecord, bij zowel de heren en de dames stond de Nederlandse top aan de start. Tenzin Tieman uit IJmuiden wist evenals vorig jaar bij de heren over 3000 meter als eerste aan te tikken. Na een spannende race eindigden Hessel Robert (Hoorn) en Bas Blanker (Rotterdam) als tweede en derde binnen zes seconden van de winnaar. De winnende tijd was 35.36 minuten en dat was maar liefst drie minuten sneller dan vorig jaar. Winnares bij de 3000 meter voor dames werd Jenny Schouten uit Heerlen, op maar 0.6 seconden gevolgd door Imre Bouwland (Hoogeveen). De winnende tijd was 38.28 minuten. Deze tijd was ook fors sneller dan vorig jaar. Tijdens de 1000 meter vielen dezelfde namen in de prijzen, echter in een andere volgorde. Hessel Robert (11.31) won bij de mannen en Imre Bouwland (12.31) bij de vrouwen. De vierde editie staat inmiddels alweer op de kalender. Die vindt plaats op 21 juni 2025.

No Replies to "Damster City Swim weer een spektakel"