Artemissers succesvol tijdens Stadsloop Appingedam

Leden van de Loopgroep Artemis uit Winsum hebben meegedaan aan de Stadsloop in Appingedam. Met een derde plaats voor Simone Binnema uit Eenrum op de 10 kilometer bij de vrouwen 50 en een persoonlijk record voor Hein Kooi uit Westernieland op de 5 kilometer kwam Artemis goed voor de dag.

De 26e editie van de Huis & Hypotheek Stadsloop telde totaal 1500 deelnemers. Dit waren er 200 meer dan vorig jaar. De deelnemers konden kiezen uit de afstanden 5 of 10 kilometer of uit een van de vele jeugdlopen. Daarnaast kon er worden gewandeld. Het was warm en er stond een stevige wind. Er was een ronde van 5 kilometer met start en finish in de Wijkstraat ter hoogte van de Nicolaikerk uitgezet. De route volgde het centrum en de buitenwijken van de stad. Voor de lopers van de 10 kilometer moest deze twee keer worden afgelegd. Er was veel publiek dat voor een aangename sfeer zorgde. De Solwerderstraat liet zich hierbij weer van zijn beste kant zien. Artemis telde op de 10 kilometer vijf deelnemers. Simone Binnema behaalde bij de vrouwen 50 een keurige derde plaats met een tijd van 49 minuten rond. De tijden van de overige vier deelnemende Artemissers waren; Eric Verschoor (Winsum) 49.00 minuten, Fanny Kaper (Winsum) 52.16 minuten, Inge Verschoor (Winsum) 59.06 minuten en Geert Jan Reinders uit Loppersum (1.01.59 uur). Op de 5 kilometer liep Hein Kooi het afgelopen seizoen 2023-2024 inmiddels zijn tiende persoonlijke record. Hij noteerde als 24e bij de mannen een tijd van 22.29 minuten en verbeterde zich op deze afstand met 50 seconden. Vermeldenswaardig is verder dat de lopers gebruik konden maken van de diensten van Janneke Cazemier uit Warffum, onlangs geslaagd voor het diploma sportmasseur. Op bovenstaande foto een trio Artemissers.

No Replies to "Artemissers succesvol tijdens Stadsloop Appingedam"