Regioclubs tevreden met indeling seizoen 2024/2025

De KNVB heeft de voorlopige indeling bekend gemaakt van het voetbalseizoen 2024/2025. Waar menig liefhebber op had gehoopt is uitgekomen. Er staan ook komend seizoen weer tal van derby’s op het programma. Zoals verwacht springen de 4e Klasse E en 5e Klasse D van het zaterdagvoetbal er weer uit qua deelname van regionale teams. In 4E zijn dat er tien van de in totaal veertien verenigingen. In deze klasse is ZNC de club die naar de zaterdag is gegaan. In de veertien verenigingen tellende 5e Klasse D is het helemaal raak. Daar acteren komend seizoen maar liefst dertien regionale vertegenwoordigers. De enige ontbrekende club is Meedhuizen. Die zijn uit de standaardklasse verdwenen.

Simon Cageling, de nieuwe oefenmeester van eersteklasser vv Winsum, ziet zijn ploeg tegen zes Friese en vier stad-Groninger tegenstanders uitkomen. Uit de provincie is het Winschoter WVV de te bestrijden vereniging en vanuit buurprovincie Drenthe krijgen de groenzwarten te maken met Rolder Boys en Roden. Trainer Gerben Wollerich (SV Bedum) mag hopen dat hij en zijn team niet opnieuw een Houdini-act hoeven op te voeren om in de tweede klasse te blijven. Het zal volgens hem wel weer een zware competitie worden. ‘Ik ken de tegenstanders die er in zijn gekomen onvoldoende om daarover een mening te kunnen vormen. We komen echter wel weer op mooie sportparken en het is ook leuk dat we naar het oosten gaan.’ Heiko van den Berg (SC Loppersum) telt maar liefst zes nieuwelingen in 3R en verwacht een competitie waarin iedereen van iedereen kan winnen. ‘We zullen de selectie net als vorig seizoen fit moeten zien te houden, meteen punten pakken en zo lang mogelijk meedoen om een periode. In deze klasse is alles mogelijk, maar komt er wel wat meer bij kijken dan alleen maar leuk voetballen. Wij gaan er voor en zullen zien wat er te halen valt.’ Zijn collega Eddy Tuik van DVC Appingedam is eveneens tevreden met de indeling, maar kan er verder weinig over zeggen. ‘Het is wel leuk dat er een aantal teams in onze competitie zitten waar ik nog niet tegen heb gespeeld’, zegt de Holwierder.

Marco Pesiwarissa (Corenos) rept over een zwaar seizoen, maar vindt de indeling van 4E met al die derby’s prima. ‘We kijken er naar uit. Verder is het ook leuk om trainers als Henk de Koe van Haren, Marinus Siekman en Hemmo de Wal tegen te komen. Over Siekman gesproken, de trainer van Noordwolde is blij met het rijtje tegenstanders. ‘Het is een mooie klasse met veel derby’s, veel publiek en het scheelt ons enorm in reistijd ten opzichte van afgelopen seizoen.’ Martijn Smit (Omlandia) denkt dat het niveau hoger ligt dan afgelopen seizoen. ‘Ik verwacht een grote middenmoot. NEC Delfzijl heeft zich al opgeworpen als grote titelfavoriet. Dat mogen ze dan gaan waarmaken. Wij zijn er zowel in de breedte als kwalitatief gezien op vooruit gegaan en willen vorig seizoen overtreffen.’ Zijn collega Roy Kamps (NEC Delfzijl) bevestigt wat Smit zegt: ‘Met de indeling is niks mis, maar wij moeten nog steeds kampioen worden.’ De in Turkije vakantie vierende Hemmo de Wal (Middelstum) vindt het een prima competitie en ziet zeker mogelijkheden. ‘Al zullen tegenstanders anders tegen ons gaan spelen na vorig seizoen. Daar moeten we ons op instellen. Behaalde successen uit het verleden tellen niet meer in het heden.’ Bas Groeneveld van competitiegenoot Poolster spreekt van een pittige competitie met een paar onbekende tegenstanders, maar dat vindt hij dan ook wel weer leuk. ‘Jeroen de Groot heeft iets moois neergezet bij Poolster. Daar kunnen we mooi op voortborduren. Een aantal clubs heeft zich versterkt, maar toch ben ik van mening dat we boven in de middenmoot mee kunnen doen.’ Bij ZEC gaat men in eerste instantie voor handhaving. Bob Mulder: ‘Daarna kijken we wel weer. We zullen in ieder geval proberen om goed en aanvallend voetbal te spelen.’ Willard Bos van promovendus SGV uit Schildwolde zegt: ‘Een hele leuke indeling met veel ploegen uit de regio. Omdat wij de laatste jaren in de vijfde klasse hebben gespeeld, zijn het bijna nieuwe tegenstanders. Ik verwacht wel dat het een sterke competitie gaat worden.’ Duurt Dijkman (SV De Heracliden) had deze indeling wel verwacht en ziet NEC Delfzijl en Omlandia er bovenuit schieten. ‘Wij moeten eerst zorgen dat we met een fitte en rijpe selectie gaan trainen om dan het maximale uit de wedstrijden te halen. Om die reden is het ook nog te vroeg om naar doelstellingen te kijken, maar de ambitie is er om het beter te doen dan afgelopen seizoen. Iedere wedstrijd is een doel op zich en zo moeten we er dit seizoen in vliegen.’

5D bestaat, op OKVC na, in zijn geheel uit vertegenwoordigers die door EemsmondSport gevolgd zullen worden. Daarin is Kloosterburen van het zondag- naar het zaterdagvoetbal overgestapt. Trainer Willem Kluin vindt het een fantastische indeling, maar heeft geen idee wat hij er van moet verwachten. ‘Het zal een moeilijk jaar worden waarin we moeten wennen aan het zaterdagvoetbal en het spelen van de vele derby’s.’ In Sauwerd werd bij SIOS verheugd gereageerd op de bekendmaking. ‘Dit is een fantastische, maar ook zware competitie met veel goede ploegen en derby’s die we het afgelopen seizoen enorm hebben gemist. De spelers hebben net als ik heel enthousiast gereageerd. Het zal een hele spannende competitie worden’, verwacht oefenmeester Quincy Dijkstra. Zijn collega Nico de Vries (Warffum) zegt dat er niks onmogelijk is en dat zijn ploeg voor de top drie gaat. ‘Deze indeling levert prachtige derby’s op. Het wordt een zware competitie, maar we hopen op een mooi toetje zoals een periode. Verder is het kijken of we ons kunnen meten met de degradanten uit de vierde klasse.’

Van de zondagclubs is Siddeburen in 3B de hoogst spelende, regionale vertegenwoordiger. ‘Het is een pittige klasse waar we zijn ingedeeld. Ik verwacht dat je veel punten nodig zal hebben om aan degradatie te ontsnappen. Kijk maar naar Actief. Die hadden een periode, maar degradeerden uiteindelijk toch. Ik hoop dat we de lijn van de nacompetitie door weten te trekken.’ En dan is er nog 5D, waarin Usquert, SV Woltersum en Farmsum de regio vertegenwoordigen. Adem Secer (SV Woltersum) verwacht een spannende competitie. ‘Wij zijn veel sterker geworden en verwachten dan ook dat we een beter seizoen zullen gaan draaien. Secer ziet zijn selectie onder andere uitgebreid worden met de HSC-ers Ruben Oldenburger en Miquel Korte, de van Omlandia teruggekeerde Bram van der Veen en Dennis Ruben die op wereldreis was. Namens Usquert laat voorzitter Kevin Ensing weten dat hij de nieuwe ploegen niet zo goed kent en sowieso Bellingwolde, Wedde en Farmsum tot de favorieten rekent. Peter Ernst (Farmsum) ziet Bellingwolde als favoriet voor de titel. ‘Deze klasse is sterker dan vorig jaar, maar kansen zijn er altijd’, aldus de coach. De indeling ziet er (onder voorbehoud van wijzigingen) als volgt uit:

1e Klasse H (zaterdag/zondag)
Be Quick 1887
Blauw Wit ‘34
Broekster Boys
Buitenpost
Drachtster Boys
Heerenveense Boys
Oranje Nassau
PKC ‘83
Roden
Rolder Boys
SC Stiens
Velocitas 1897
WVV
Winsum

2e Klasse I (zaterdag)
Achilles ‘94
Be Quick ‘28
Gorecht
Gramsbergen
Grijpskerk
Helpman
Hoogezand
LTC
FC Meppel
SV Nieuwleusen
Noordscheschut
SV Bedum
VEV ‘67
WVF Zwolle

3e Klasse R (zaterdag)
Aduard 2000
Be Quick 1887
Borger
DVC Appingedam
FC Zuidlaren
Groen Geel
Groningen
HS ‘88
Knickerbockers
FC Lewenborg
SC Loppersum
Lycurgus
Veendam 1894
Wildervank

4e Klasse E (zaterdag)
Corenos
Haren
SV De Heracliden
Holwierde
Mamio
Middelstum
NEC Delfzijl
Noordwolde
Omlandia
Poolster
SGV
WVV
ZEC
ZNC

5e Klasse D (zaterdag)
Eenrum
Ezinge
De Fivel
KRC
Kloosterburen
FC LEO
Noordpool UFC
OKVC
RZ Baflo
SIOS
Stedum
VVSV ‘09
Warffum
Zeester

5e Klasse E (zaterdag)
Amacitia VMC
Asser Boys
BSVV
Blauw Geel ‘15
VV GEO
GRC Groningen
Glimmen
Gruno
LEO Loon
Nieuw Roden
Oosterparkers
Tynaarlo
VAKO
VVK

5e Klasse F (zaterdag)
SC Angelslo
BATO
Emmen
HSC
Harkstede
Meeden
Mussel
NWVV
SETA
SC Scheemda
VVS
Wagenborger Boys
Westerlee

3e Klasse B (zondag)
ASVB
Gieten
Groninger Boys
MOVV
Muntendam
Musselkanaal
Noordster
SVZ
Siddeburen
Stadskanaal
SC Stadspark
FC Ter Apel ‘96

5e Klasse C (zondag)
Alteveer
Bareveld
Bellingwolde
DWZ
FVV
Farmsum
PJC
Pekelder Boys
Usquert
Wedde
SV Woltersum
Yde de Punt

No Replies to "Regioclubs tevreden met indeling seizoen 2024/2025"