RZ Baflo stunt met aantrekken van Marc van Meel

Na een lange zoektocht is vijfdeklasser RZ Baflo er in geslaagd om een opvolger te vinden voor de vertrekkende Willem Kluin. De roodzwarten hebben Marc van Meel voor een jaar aan zich weten te binden. De stad-Groninger was in het verleden trainer van het voormalige Viboa uit Winsum, fungeerde ooit als assistent-trainer van BV Veendam en trainde in Quatar. Daarnaast heeft hij clubs als DZOH, Noordscheschut, The Knickerbockers, GRC Groningen, Be Quick 1887 en PKC ’83 onder zijn hoede gehad. De ondertekening van het contract vond eerder deze week plaats.

Het vastleggen van Marc van Meel kan gerust een stunt worden genoemd. Dat erkent ook interim-voorzitter Pieter Buma, die samen met oud-voorzitter Jan Bolt een flink aandeel in het proces heeft gehad. ‘Ja, ik kan me voorstellen dat de buitenwacht hier raar van zal opkijken. Maar het is ook wel een leuk verhaal’, aldus Buma. RZ Baflo kwam in de problemen nadat Willem Kluin zijn contract had ingeleverd. De roodzwarten wisten dat de spoeling op dat moment dun was en dat het een hele lastige klus zou worden om een vervanger voor hem te vinden. ‘We hebben ons helemaal suf gebeld en waren eigenlijk ten einde raad toen speler Lars van der Veen met het idee kwam om Marc van Meel te benaderen.’ Van der Veen volgt een opleiding aan de ALO/Pabo en heeft Van Meel, werkzaam als leraar lichamelijke opvoeding aan het HHC in Winsum, als stagebegeleider.

Van Meel werd voorzichtig gepolst, maar had er aanvankelijk weinig trek in. Ook omdat er binnen het gezin plannen bestaan om te gaan emigreren. ‘En eigenlijk vond ik het wel lekker om zonder club en de bijbehorende verplichtingen mijn dingen te doen’, zegt de Stadjer. Hij besloot toch om een kijkje in Baflo te gaan nemen en kwam enthousiast terug. Vervolgens nam hij de tijd om er over na te denken, waarbij hij RZ Baflo prijst omdat de vereniging hem in geen enkel opzicht probeerde op te jagen. Na een tweede gesprek konden de partijen het wel eens worden omdat Van Meel vond dat het goed voelde en het nog minstens een jaar zou duren alvorens de emigratie vaste vorm zou krijgen. ‘Ik heb er wel bij gezegd dat ze na komend seizoen echt op zoek moeten naar iemand anders en dat krijgt de groep ook nog wel te horen. Ik zeg niet dat het uiteindelijk tot een emigratie komt, maar we blijven wel rondkijken. Daar ben ik naar iedereen toe heel eerlijk in.’ Dat hij in het verleden op een heel ander niveau heeft getraind, ziet Van Meel niet als bezwaar. ‘Het is natuurlijk jammer dat RZ Baflo is gedegradeerd en er is een hoop werk aan de winkel, maar daar gaan we iets aan doen. De huidige groep is te klein, ook omdat er een aantal jongens is gestopt.’ Dat zijn Duncan Torrenga, Nico Pouwels, Mike Smit, Jordi Potma, Rick Folkerts en Cedric Tillema. Van Reinout Geuze is nog niet bekend wat hij gaat doen. Prettige bijkomstigheid is dat de reserves van RZ Baflo kampioen zijn geworden en de hoop is er dan ook ook dat er genoeg aanvulling vanuit die hoek gerealiseerd kan worden. Van Meel: ‘Misschien kunnen we een aantal spelers over de streep trekken. Verder moeten we maar even kijken hoe het in de voorbereiding gaat. De indeling ziet er in ieder geval goed uit met al die regionale verenigingen. Veel publiek langs de lijn en veel derby’s. Het mooie is wel dat ik nu bij clubs over de vloer kom waar ik nog nooit ben geweest.’ Bij RZ Baflo is men blij dat de zoektocht eindelijk ten einde is. Buma tenslotte: ‘Je mag rustig weten dat we na de ondertekening even een klein vreugdesprongetje hebben gemaakt.’ Op bovenstaande foto vanaf links: Mark van Zanten (lid technische commissie), interim-voorzitter Pieter Buma, Marc van Meel en bestuurslid Henk Dijkstra (foto: ©Jan Bolt)

No Replies to "RZ Baflo stunt met aantrekken van Marc van Meel"