Trainerscarrousel

In het wereldje van de coaching is er jaarlijks sprake van een stoelendans. Dat is vooral in de voetballerij het geval. De carrousel begint vaak aan het einde van het jaar al volop te draaien. Dat een trainer dan nog een half jaar ‘moet’, is meestal een bijkomstigheid. Onder het motto regeren is vooruitzien wordt er door coaches en clubs al tijdig aangegeven wat men zichzelf ten doel stelt. Wij bieden alle verenigingen de kans om via dit platform hun trainersvacatures te plaatsen, waarbij het ons niet uitmaakt of het nou een zoektocht naar een trainer voor de eerste selectie van een voetbalclub is, of een oefenmeester van een korfbalvereniging. Iedere tak van sport vraagt om goede coaching, wij bieden de ruimte om trainers en clubs bij elkaar te brengen.

 

VV FARMSUM
Zondagclub Farmsum is op zoek naar een nieuwe, enthousiaste en gemotiveerde  hoofdtrainer Voor de A-selectie heren, op dit moment spelend in de 4e klasse C.

Farmsum is een gezellige vereniging waar plezier in het voetbal altijd voorop moet staan. Prestatiegericht en recreatief voetbal gaan dan ook hand in hand binnen onze mooie vereniging. We hebben diverse jeugdteams, drie zaalvoetbalteams en drie damessenioren. Op de zondag hebben we twee prestatiegerichte teams, te weten het eerste en het tweede elftal. Daarnaast zijn er nog twee recreatieve teams, het derde en het vierde elftal.

De taken en verantwoordelijkheden van de hoofdtrainer luiden als volgt:

* Je bent verantwoordelijk voor de gehele A-selectie en de technische staf.

* Je verzorgt de trainingen op dinsdag- en donderdagavond en verzorgt de coaching van het eerste elftal op zondag.

* Je bent minimaal in bezit van TC III. (Senioren).

* Je bent gericht op het verder ontplooien van de kwaliteiten van het team en individuele spelers.

* Je hebt regelmatig overleg met de coach van het tweede elftal en probeert waar mogelijk voor een goede doorstroming van de jeugd te
zorgen.

* Je toont je betrokkenheid bij de vereniging en zet je daar maximaal voor in.

* Je bent mede verantwoordelijk voor het opzetten van  een technisch plan.

Mocht na het lezen van bovenstaande tekst je interesse zijn gewekt? Dan zien wij als VV Farmsum je CV en motivatiebrief met belangstelling tegemoet. Deze kun je sturen naar voorzitter@vvfarmsum.nl.

***********************************************************************************************************************************

Binnen vv Winsum is het meiden- en vrouwenvoetbal erg belangrijk en de club wil dan ook investeren in de ontwikkeling van de vele voetballende meiden en vrouwen. De meiden krijgen binnen de club de mogelijkheid om zich te ontwikkelen op hun eigen niveau of dat nou in een meiden- of jongensteam is. vv Winsum is geselecteerd voor het ontwikkelprogramma meiden- en vrouwenvoetbal van de KNVB als één van de 26 verenigingen in Nederland. Hierdoor krijgt de club drie jaar ondersteuning vanuit de KNVB om de ontwikkeling van het meiden- en vrouwenvoetbal een extra impuls te geven. Door middel van het jeugdvoetbalbeleidsplan ‘TOP vv Winsum’ wil vv Winsum de jeugdspeelsters een goede jeugdopleiding bieden, want de jeugd heeft de toekomst bij vv Winsum.

Wat ga je doen?
Als hoofdtrainer ben je eindverantwoordelijk voor de samenstelling, organisatie en teamsamenstelling van de voetbalcategorie MO17 en MO15, die komend seizoen bestaat uit
MO17-1 en 2 en MO15-1. Dit doe je in samenspraak met de Commissie Voetbalzaken en de Hoofd Jeugdopleiding. Daarnaast verzorg en coördineer je twee keer in de week de training en coach je bij voorkeur een wedstrijd op zaterdag met behulp van andere trainers binnen de voetbalcategorie. Als hoofdtrainer heb je altijd oog voor de ontwikkeling van de meiden en ondersteun je de meiden daarbij. Verder werk je nauw samen met de Commissie Voetbalzaken (CVZ) om gezamenlijk de meiden en ouders te informeren over de ontwikkelingen. Ook organiseer je overlegmomenten met de andere trainers binnen de voetbalcategorie met als doel de ontwikkeling van de meiden, het aanbieden van de juiste oefenstof en het goed verlopen van de traningen.

Wat is je achtergrond?
• Je beschikt over UEFA C of hebt de bereidheid deze te halen
• Je hebt ervaring met meiden- en vrouwenvoetbal (is een pré)
• Je bent een verbinder die goed kan samenwerken
• Je hebt inzicht en gevoel voor groepsdynamiek en persoonlijke ontwikkeling
• Je kunt goed organiseren en enthousiasmeren
• Je wilt je commiteren aan TOP vv Winsum en hier een bijdrage aan leveren
• Je levert als hoofdtrainer een bijdrage aan de clubcultuur, teamgeest en vooral voetbalplezier.

Wat kun je verwachten?
• Goede begeleiding vanuit de club om je door te ontwikkelen als trainer/coach
• Goede ondersteuning en overleg met de Commissie Voetbalzaken
• Goede faciliteiten en voorwaarden op het nieuwe complex Winsum West
• Mogelijkheid tot het volgen van UEFA C
• Een passende financiële vergoeding

Interesse?
Geïnteresseerd in deze mooie voetbalvacature? Stuur dan je korte motivatie en voetbal CV, uiterlijk 1 februari 2020, naar bestuurslidjeugd@vvwinsum.nl. Voor vragen mag je ook bellen met Fokko Dijkstra, via telefoonnummer 06-53885686.