De korfballers van DWA/Argo staan halverwege de veldcompetitie onderaan in de tweede klasse. Na de wedstrijd van zaterdag in Wezep is dat duidelijk. De ploeg uit Winsum en Bedum kon ook tegen het plaatselijke Rood-Wit geen potten breken en werd met een duidelijke 27-15 nederlaag terug naar huis gestuurd. Trainer-coach André Pettinga kon niet met zijn vaste basisopstelling aan de start van de wedstrijd verschijnen. Steven Bults stond wederom op de plek van Nick Brandsma en ook Yarin Smedema verving, net als de vorige wedstrijden, Natasja Schuuring. Hoewel DWA/Argo het eerste doelpunt van de wedstrijd uit handen zag komen van Tom van der Laan, was het de thuisploeg die meteen het initiatief nam. Rood-Wit schoot van meet af aan met scherp en vond gemakkelijk het gat van de korf. Pas bij 6-1 konden de Groningers weer tot een treffer komen, nu uit handen van Gert Jan Stulp. Toen Karen Oostmeijer vervolgens voor 6-3 zorgde, leek het even beter te gaan met DWA/Argo. Niets was minder waar, want de thuisploeg antwoordde ook met twee treffers, zodat het 8-3 werd. Tot overmaat van ramp moest in deze fase Tom van der Laan geblesseerd het veld verlaten, zodat A-speler Ole Smedema zijn opwachting kon maken. In het tweede deel van de eerste helft bleef Rood-Wit gemakkelijk scoren en feitelijk werd de wedstrijd al beslist in dit eerste bedrijf. Bij rust was namelijk al 16-8 op het scorebord te zien. Onder andere Yarin Smedema had nog twee keer voor DWA/Argo weten te scoren. Na de pauze was het wedstrijdbeeld niet veel anders dan in de eerste helft, dus een echte wedstrijd werd het nooit meer. Via 18-9 en 19-10, uit handen van Ole Smedema, liep het verschil tussen Rood-Wit en de gasten van DWA/Argo fors op naar 26-10. Alles wat de thuisploeg aan pogingen ondernam, was in deze fase bijna raak. In het slot van de wedstrijd mocht DWA/Argo de stand een nog iets draaglijker aanzien geven. Karen Oostmeijer, invalster Sanne Schuuring, Gert Jan Stulp, Ole Smedema en Sam Pestoor zorgden er met hun treffers voor dat de teller voor DWA/Argo op vijftien kwam te staan. Bij 27-15 kwam de wedstrijd tot haar einde. De korfballers zijn nu halverwege de veldcompetitie en kunnen de balans opmaken. Mede door dit verlies is het zo dat DWA/Argo nu onderaan de ranglijst staat. De degradatiezorgen nemen nu dan ook concrete vormen aan, want de onderste twee ploegen zijn normaal gesproken de ploegen die een klasse lager moeten gaan spelen. Wie weet kunnen de korfballers in de tweede helft van de competitie nog voor een verrassing zorgen. Die tweede helft begint zaterdag al, als DWA/Argo de voorlopig laatste veldwedstrijd van dit seizoen speelt. Koploper Hoogkerk ontvangt dan om 15.30 uur de onderste ploeg van de ranglijst voor de eerste return. In de eerste ontmoeting was Hoogkerk met 12-20 te sterk voor DWA/Argo. Na zaterdag gaan de korfballers dan over naar de zaal. Die begint op 23 november. In april wordt dan verder gegaan met de veldcompetitie. * Scores DWA/Argo: Sam Pestoor en Gert Jan Stulp (3), Karen Oostmeijer, Yarin Smedema en Ole Smedema (2), Lisette Hamminga, Tom van der Laan en Sanne Schuuring (1).