Na vorige week de koppositie in de 1e klasse B te hebben veroverd, is het de dames van Trias in thuishal Eelwerd in Appingedam redelijk eenvoudig gelukt deze positie vast te houden. Nu werd Oostermoer uit Gieten met een 4-0 nederlaag naar huis gestuurd. Oostermoer startte voortvarend en zette Trias serverend goed onder druk. Zonder vaste libero Marjolein Groeneveld was het even wennen voor de dames uit Delfzijl/Appingedam en dat kostte een aantal punten in de beginfase. Na een 8-1 achterstand werd een time-out aangevraagd door coach André Swiersema en werd vooral aangegeven dat er scherpte werd gevraagd. Dat werd na de time-out beter opgepakt en punt voor punt werd de stand gelijk getrokken. Gelegenheidslibero Hanneke Evers pakte het samen met de andere passers Sharon Langerhuizen en Marjan Bodde steeds beter op waardoor spelverdeler Rebecca Wegman het spel steeds beter kon verdelen. Met name Marjan Bodde die normaal gesproken spelverdeler is scoorde er naar harte lust op los. Halverwege de eerste set kreeg Trias te maken met een tegenvaller. Mid-speelster Loes Wedda viel geblesseerd uit door een enkelblessure. Marjolein Wolt werd ingebracht en pakte het prima op. De dames werden door het incident niet van de wijs gebracht en vervolgden de set met de overtuiging om deze alsnog binnen te slepen. Dit lukte uiteindelijk met 25-21 en daarmee werd set elf op rij winnend afgesloten. Met meer zelfvertrouwen werd begonnen aan de tweede set. Al snel werd duidelijk dat TRIAS een maatje te groot was voor de bezoekers deze wedstrijd. Zeer eenvoudig met vooral veel serve druk werd de tweede set ook een prooi voor de thuisploeg: 25-6 Marijke Hoofdmann werd ingezet voor Esmay Wezeman en pakte haar kans om te laten zien wat ze kan. Dat deed ze vooral voortvarend en met succes. Beide mid-speelsters Marjolein Wolt en Nienke Haaijer konden veelvuldig bediend worden en zo werd Oostermoer van het kastje naar de muur gestuurd door gevarieerd en goed aanvalsspel. Ook in de derde en vierde set kwamen de dames niet meer in de problemen en werden de sets heel simpel met goed en degelijk volleybal gewonnen (25-10 en 25-9). De derde 4-0 op rij in de competitie was een feit. Een 3-0 overwinning in de beker daarbij opgeteld maakt dat de dames inmiddels vijftien sets op rij niet meer hebben verloren. Donderdag om 19.30 uur spelen de dames van Trias in thuishal Eelwerd in de derde ronde van de districtsbeker tegen derdedivisionist SNVV uit Sint Nicolaasga. SNVV staat op de derde plaats in de derde divisie A en is op voorhand de grote favoriet voor het bereiken van de vierde ronde.