Corenos zal aan de eerste confrontatie ooit tegen het Zoutkamper Zeester geen al te prettige herinneringen over hebben gehouden. De Roodschoulsters gingen namelijk met 2-1 onderuit en dat betekende de eerste nederlaag voor het team van trainer Marco Pesiwarissa. De eerste de beste mogelijkheid was voor de gastheren, die Vince van der Veen naast zagen schieten. De Zoutkampers doken in elk duel en lieten zien dat ze serieus jacht op de drie punten wilden maken. De felheid waarmee de elf van trainer Marinus Siekman dit deden, viel niet overal goed. Zeester kreeg na een aan Robin Schulz uitgedeelde duw de mogelijkheid om vanaf elf meter de wedstrijd open te breken. Vince van der Veen zag zijn inzet echter door doelman Willem Duinkerken gestopt worden. Zeester bleef op de openingstreffer jagen en ging daarbij, in de ogen van Corenos, vaak tot over de grens van het toelaatbare. Er is echter nog altijd een scheidsrechter die bepaalt waar die grens ligt en scheidsrechter Vonk zag geen aanleiding om het temperament van de Zoutkampers wat in te dammen. Aanvoerder Danny Beerda was de volgende die Duinkerken probeerde te passeren. Hij werd echter op prima wijze gestuit door Anne-Jan ter Harkel. De thuisclub zou toch op voorsprong weten te komen nadat een voorzet van Robin Schulz door Vince van der Veen tegen het nylon werd gekegeld: 1-0. Het duurde tot zo’n vijf minuten voor de pauze alvorens Corenos op een goede mogelijkheid betrapt kon worden. Een kopbal van Marcel Dijkstra werd voor de doellijn weggekopt, waarna de rebound voor de voeten van Lars Baar viel. Zijn inzet werd eveneens weggerost en dus werd er met de magere voorsprong gepauzeerd. Na de doelwisseling kreeg Elwin Wezeman de taak om het gevaar Vince van der Veen aan banden te leggen. Nadat Kevin Haan bijna zijn eigen keeper had gepasseerd, leek het er op dat de bezoekers wat meer grip op hun tegenstander kregen. Toch zou de thuisclub nog een dot van een kans krijgen om het duel vroegtijdig in het slot te gooien. Dieter Schulz bediende Henri Nienhuis op maat. Missen leek moeilijker dan raak schieten, maar Nienhuis presteerde het desondanks om de bal langs de verkeerde kant van de paal te jagen. Corenos ademde even stevig door en moest meer risico’s nemen om langszij te komen. Lars Baar wordt vervangen door Migèl van Gennip en Germen Tamsma verdween van het strijdtoneel ten faveure van Aalderd Duinkerken. Zeester moest achteruit, had met wat meer scherpte gebruik kunnen maken van de ruimte die de gasten achterin noodgedwongen moesten weggeven, maar zagen Corenos langszij komen. Uit een corner van Aalderd Duinkerken kopte Elwin Wezeman de bal binnen: 1-1. De gasten probeerden daarna door te drukken, maar kregen het deksel op de neus. Enkele minuten voor het laatste fluitsignaal werd een vrije trap op het hoofd van Jan-Wouter Zwart gelegd. Hij kopte het speeltuig door en vond Ruben Postma bereid om het leer via de paal in de hoek te jagen: 2-1. Corenos probeerde het daarna nog wel, maar het enige wat de Roodschoulsters lukte was het duel met tien man eindigen omdat Kevin Haan de rode kaart kreeg voorgehouden. Aan Corenos-zijde was er niet alleen teleurstelling over het verlies. Ook het lankmoedige optreden van fluitist Vonk werd bekritiseerd. Men sprak naderhand van een ‘echte thuisfluiter’ die zes keer geel en een rode kaart voor een speler van Corenos trok en zeker geen respect verdiende. Toch wilde men de nederlaag niet aan hem toeschrijven. ‘De eerste helft hebben we heel zwak gespeeld. Pas na de wissels in de tweede helft kwamen we terug in de wedstrijd. Over negentig minuten gezien was de overwinning wel terecht. Aan de kant van Zeester was er niets dan lof voor de bezoekers. Er werd desondanks van een verdiende overwinning gesproken die vooral op basis van een veel fellere eerste helft en de betere kansen was verkregen. En dat Zeester hard speelde? Marinus Siekman zegt daarover: ‘Ze liepen aan de kant van Corenos bij ieder duel te janken. En dan zeggen dat dit gestimuleerd werd vanaf de kant van ons? Enige zelfreflectie is hier wel geboden. Bij wie ging er nu iemand met rood af?’ Door de nederlaag is Corenos naar de derde plaats op de ranglijst gezakt. Zaterdag neemt men het op eigen veld op tegen Potetos dat in het duel met SV TEO niet verder dan 3-3 wist te komen. De Zoutkampers zijn volgens hun eigen geschiedenisboeken sinds 16 mei 2018 op eigen veld nog ongeslagen. In die cijfers heeft men dan kennelijk niet het oefenduel tegen SIOS en de bekerconfrontatie met Lions ’66 (beiden 2-4) meegenomen. Het team van trainer Marinus Siekman laat in uitwedstrijden in ieder geval teveel punten liggen. Komend weekeinde kan hier een streep door getrokken worden als men op bezoek gaat bij SV TEO in Ten Post. Zeester – Corenos 2-1. Vince van der Veen 1-0. Elwin Wezeman 1-1; Ruben Postma 2-1.