In Burgum stonden de plaatselijke FC en vv Winsum tegenover elkaar. Het kelderduel uit de 1e Klasse E moest eigenlijk wel een winnaar opleveren. Aan een gelijkspel zouden de nummers dertien en veertien namelijk bar weinig hebben. De voetbalmiddag leverde inderdaad een winnaar op, al was het dan ook niet een van beide ploegen. De toeschouwers kregen zes treffers voorgeschoteld. Aan het einde van de rit stond er 3-3 op het wedstrijdformulier. De eerste helft verliep wat stroef. FC Burgum was iets gevaarlijker en bekroonde dat na 37 minuten spelen met de openingstreffer van Steffen Kempe: 1-0. Aan Winsumer zijde hoorde men alleen maar gemor, omdat de ploeg niet in zijn spel wist te komen. Opvallend genoeg waren de gasten zonder spits Rick Schaaphok begonnen. De man die tot aan zaterdag alle vijf de Winsumer goals voor zijn rekening had genomen, zat op de bank omdat hij niet getraind had. Hij zou wel invallen, samen met Nick Lukassen. Raoul Bello en Sven Rozevink moesten voor hen plaats maken. Vanaf dat moment kreeg Winsum meer grip op het duel. Voor de rust zou er echter niet meer gescoord worden. Dat veranderde na de thee. Er stonden inmiddels 65 minuten op de klok toen Rick Schaaphok schuin voor het doel van de Friezen opdook en Tijs Mulder wist te bereiken. Dat betekende 1-1. Het was voor Mulder zijn eerste competitiegoal. Rick Schaaphok zorgde vijf minuten later zelf voor de 1-2 na een prima aanval over rechts, waarbij Stan Buikema de achterlijn wist te halen en zijn teammaatje wist te bereiken. De schuiver leek voor de keeper te zijn, maar via de paal vloog de bal alsnog tegen het nylon. Met zijn assist en het doelpunt had Schaaphok zijn meerwaarde voor de Winsumers wel weer bewezen. FC Burgum moest even van de schrik bekomen, maar wist de achterstand toch weg te poetsen. Een hard schot van Remco Bouius verdween in de 76e minuut in het dak van het doel en dus konden beide teams weer opnieuw beginnen: 2-2. Winsum leek op weg naar de voorsprong toen Lukassen alleen op de Friese goalie af ging. Hij werd echter getorpedeerd. De scheidsrechter van dienst wees resoluut naar de stip. Marcel Pannekoek zou dat klusje wel even klaren, maar stuitte op de goalie. Een tegenvaller die snel opzij gezet moest worden, want de minuten liepen door. Rick Schaaphok leverde na 84 minuten voetbal een steekbal af op Tijs Mulder. Die ging tegen het gras en dus kwam de bal andermaal op de stip te liggen. Deze keer nam José Bello plaats achter de bal en hij maakte geen fout: 2-3. FC Burgum voelde een dreigende nederlaag naderen, voerde de druk wat op, maar zagen Wouter Meijer in de weg staan die een inzet tot corner wist te verwerken. Uit de hoekschop werd vervolgens door Justus Boomsma gescoord, al hadden veel Winsumers gezien dat de Fries de bal met de hand onder controle had gebracht. Het was de scheidsrechter ontgaan en dus werd de treffer toegekend: 3-3. In de slotseconden ontsnapte Winsum zowaar nog na een te korte terugspeelbal die werd onderschept. Het doel was leeg, maar het lukte de Friezen niet om de winst naar zich toe te trekken. Al met al kan de remise voor beide teams het beste als een teleurstellend resultaat worden aangemerkt. Ze schieten er namelijk niets mee op in de strijd om van de onderste plaatsen weg te komen. Zaterdag speelt Winsum op het eigen Geert Reinders Sportpark tegen PKC ’83. * FC Burgum – vv Winsum 3-3 (1-0). Steffen Kempe 1-0; Tijs Mulder 1-1; Rick Schaaphok 1-2; Remco Bouius 2-2; José Bello 2-3 (strafschop); Justus Boomsma 3-3.