De korfballers van DWA/Argo hebben zaterdag de return tegen De Hoeve verdiend gewonnen. De Winsumers en Bedumers stonden het grootste deel van de wedstrijd op voorsprong en wisten uiteindelijk de winst met 18-14 over de streep te trekken. De thuisploeg had in het vorige duel met 20-19 verloren. Toen al kwam de ploeg met een gevoel van het veld dat het mogelijk moest zijn om de Friezen uit de gelijknamige plaats te verslaan. En dat lukte, dus hadden de Noord-Groningers zich gerevancheerd. Trainer-coach Lisette Hamminga kon bij de heren nog steeds niet beschikken over Nick Brandsma en bij de dames was Jildau Smedema nog niet hersteld van haar blessure. DWA/Argo begon sterk want in de eerste minuut schoot Tom van der Laan van afstand raak. Even later was ook Lieke Stoepker vanuit een vrije bal trefzeker, waardoor het 2-0 werd. De Hoeve kwam hierna ook op stoom en scoorde als antwoord drie keer. Dit was achteraf het enige moment in de wedstrijd waarop de gasten op voorsprong wisten te komen. Lieke Stoepker, Natasja Van der Laan-Schuuring en Ole Smedema zorgden er in het vervolg van de eerste helft voor dat het 6-3 werd. Toch was De Hoeve een ploeg om rekening mee te houden, want de Friezen schoten gemakkelijk en zuiver van afstand, waardoor het even later al weer gelijk stond: 6-6. Het initiatief bleef echter bij de thuisploeg. Met goals van Yarin Smedema en Tom van Der Laan was het bij rust 8-7. Na de pauze was het eerste woord aan de gasten. Nadat Lieke Stoepker haar derde treffer had gemaakt, sloeg DWA/Argo een gaatje van 9-9 naar 12-9. Hiermee moest De Hoeve in de achtervolging. DWA/Argo wist echter een kleine marge te handhaven. Via 12-10 werd het 14-10 door onder meer Sjouke Hoekstra en bij 14-12 vergrootte de thuisploeg wederom het gat naar vier treffers. Natasja Van der Laan-Schuuring en Ole Smedema waren hiervoor verantwoordelijk. De wedstrijd naderde inmiddels het einde en ondanks aandringen van De Hoeve bleef DWA/Argo overeind. Dit was vooral te danken aan het sterke werk in de rebound van de boomlange Sam Pestoor. Hij zorgde er voor dat er lange aanvallen gespeeld konden worden, doordat hij de gemiste kansen bij de korf afving. Via 16-13 en 17-14 werd de eindstand 18-14 bereikt door een treffer van Sanne Schuuring. DWA/Argo kwam met een goed gevoel het speelveld af en ziet in de stand dat deze winst erg belangrijk was. De strijd onderin is spannend, want de voorlaatste plaats is aan het einde van de competitie een degradatieplaats en DWA/Argo is nog lang niet veilig. Zaterdag speelt men eveneens een belangrijke wedstrijd in Easterein tegen Spannum. De vorige ontmoeting werd vrij eenvoudig door DWA/Argo gewonnen, maar zaterdag zal het waarschijnlijk een stuk lastiger worden. Het duel begint om 12.25 uur. Scores DWA/Argo: Lieke Stoepker (5), Ole Smedema, Tom van Der Laan en Natasja van der Laan-Schuuring (3), Sanne Schuuring (2), Yarin Smedema en Sjouke Hoekstra (1).