De korfballers van DWA/Argo hebben zaterdag in Oude Pekela hun tweede wedstrijd van het veldseizoen nipt verloren. Na een gelijk opgaande eerste helft en een ruststand van 8-8, werd het uiteindelijk 18-16 voor thuisploeg WSS. DWA/Argo staat door dit resultaat nu alleen onderaan de ranglijst. De ploeg van trainer/coach Lisette Hamminga speelde zonder de nog steeds geblesseerde Jildau Smedema. De andere vier dames startten daarom in de basis. Bij de heren was Sjoukje Hoekstra nog afwezig en zijn plek werd ingenomen door Twan Eshuis. Al in het eerste bedrijf werd duidelijk dat WSS en DWA/Argo aan elkaar gewaagd waren. Aanvankelijk hadden de gasten uit Winsum en Bedum het initiatief door treffers van Lieke Stoepker, Ole Smedema (2) en Sanne Schuuring (2), maar bij 4-5 liet WSS de bordjes verhangen naar 7-5.  Toch wisten de spelers van Hamminga aan te haken en bij rust was de stand in evenwicht, 8-8. Lieke Stoepker was nog tweemaal succesvol geweest en ook Tycho Schuuring had gescoord. Na de pauze bleef het spannend. DWA/Argo scoorde als eerste in de tweede helft, door Lieke Stoepker en Tom van der Laan. Maar vervolgens nam WSS een voorsprong bij 13-13. Twee doelpunten op rij van de Pekelders betekenden dat de gasten in de achtervolging moesten. Met nog een kleine tien minuten op de klok was het Lieke Stoepker, die haar vizier zaterdag weer op scherp had staan, die met twee treffers voor 15-15 zorgde. Het bleef tot het eind onduidelijk wie er met de punten vandoor zou gaan, want na de 16-15 van WSS werd het weer gelijk door de vierde treffer van Ole Smedema. In de laatste minuut ging het toch nog mis voor de gasten. WSS scoorde nog twee keer van afstand en bij DWA/Argo wilden de goals niet meer vallen. Zo bleef het 18-16 voor WSS. De korfballers hebben nu twee zaterdagen vrij en spelen dan op 11 mei weer hun volgende wedstrijd. Dan gaat DWA/Argo naar Hantum voor de ontmoeting met DTL. Die wedstrijd begint om 15.30 uur. * Scores DWA/Argo: Lieke Stoepker (8), Ole Smedema (4), Sanne Schuuring (2), Tom van der Laan en Tycho Schuuring (1).