Peli struikelt over SC Loppersum

pelilopper02

Tweedeklasser SC Loppersum heeft zaterdag dankzij een 0-1 overwinning op gastheer De Pelikanen de volgende bekerronde weten te bereiken. In de slotfase van het duel sloeg de vlam nog even in de pan. Lopster Richard Meijer kreeg rechtstreeks rood nadat hij Jan Vriemoedt een elleboogstoot had toegediend en Peli-speler Jermaine Bos kon na twee keer geel te hebben gezien eveneens vertrekken. Jordi Potma liet zich na afloop als matchwinnaar uitgebreid feliciteren.

Bekerduels bieden vaak wat extra’s en omdat de speling in deze regio nogal dun was, stonden er flink wat toeschouwers langs de lijn op het Wellemansportpark in Appingedam. Het duel dat onder leiding stond van scheidsrechter Wouter Horst uit Warffum bleef in het eerste bedrijf zonder goals. Als er al kansen waren, dan kwamen ze op naam van de gasten. ‘We hadden toen meteen moeten toeslaan’, vertelde trainer Jaap Danhof na afloop. Jeffrey Leegstra kreeg een goede mogelijkheid maar schoot hard over. De voetbalkenners keken een beetje raar tegen de elf van Danhof aan. Niet zo vreemd, want een groot deel van de oorspronkelijke basis mocht toekijken. ‘Bekerduels worden door ons aangegrepen om de jongens die normaal wissel staan ook te laten spelen’, luidde de verklaring van de man die inmiddels met zijn zevende seizoen op rij bij SC Loppersum bezig is.

Hoewel je het niet zou verwachten, speelde gastheer De Pelikanen wat makkelijker dan de bezoekers. Waar de derdeklasser in de afgelopen weken geen enkele indruk kon maken, viel nu wel enige verbetering in het spel waar te nemen en hadden ze meer balbezit. Trainer Kees Bouma was daar tevreden over, zoals hij ook te spreken was over de terugkeer van Richard van Kaam. Hij kon de ziekenboeg eindelijk verlaten. En dat was maar goed ook, want er moest plaats gemaakt worden voor Ruben Kuiper en Erik Jan Raangs. Ze vielen allebei uit. De een met een hoofdblessure na een botsing met de eveneens uitgevallen Peter Heeres, en de ander met een kwetsuur aan zijn voet. Na een dik half uur veerde het Damster deel van het publiek op toen ex-Lopster Dennis de Vries een goede vrije trap nam. Zijn doelpoging werd echter knap gekeerd door goalie Berjen Flikkema.

Na de thee wist SC Loppersum de score te openen. Jordi Potma probeerde het van afstand en was even later de gevierde man: 0-1. De bezoekers verzuimden daarna de marge te vergroten. Rik Buikema en doelpuntenmaker Potma wisten doelman Rody Bos echter niet te passeren en zorgden er daarmee voor dat de Damsters het geloof in een goed bekerresultaat levend konden houden. De gastheren probeerden het wel, maar echt gevaarlijk werden ze niet. Jan Vriemoedt was nog het dichtst bij de gelijkmaker. Zijn inzet werd echter geblockt.

In de laatste zes minuten van het duel moest fluitist Horst even kordaat handelen. Vriemoedt had het met Richard Meijer aan de stok gekregen. Laatstgenoemde vergat zichzelf even en deelde een elleboogstoot uit. Horst kende geen pardon en stuurde de routinier weg. Peli rook een kans maar kon de numerieke meerderheid niet uitbuiten. Het verschil in spelersaantallen was al snel weer weggewerkt toen Jermaine Bos zijn mond niet kon houden en zijn tweede geel kreeg voorgehouden.

Zo eindigde het duel eigenlijk met een ietwat negatieve lading alhoewel daar helemaal geen aanleiding voor was geweest. Dat vond ook Danhof: ‘Dit soort wedstrijden leeft. Jongens kennen elkaar en willen nog wel eens wat te emotioneel reageren. Van die rode kaart wil ik niks zeggen. Dat was gewoon een domme actie’, aldus de oefenmeester.

Zijn collega Kees Bouma vond dat De Pelikanen meer had verdiend. ‘Maar dan moet je meer afdwingen en dat hebben we niet gedaan. Jammer, want SC Loppersum was niet op volle sterkte aanwezig. Dit was een mooie kans geweest om het zelfvertrouwen wat verder op te krikken.’ Over de ziekenboeg van de Damsters die maar niet wil leeglopen zei hij: ‘Het is om moedeloos van te worden.’

* De Pelikanen – SC loppersum 0-1 (0-0). Jordi Potma 0-1

No Replies to "Peli struikelt over SC Loppersum"