Topschutterslijst

De leider van onze Topschutterslijst heeft afgelopen weekend niets aan zijn score kunnen doen, want zijn klasse (5D) was al aan de winterstop begonnen. Schutter van het weekend is Wiebe Leistra van Ezinge (5E), die drie keer raak wist te mikken.  Voetballers die twee keer het net wisten laten te bollen zijn Rogier Krohne (Winsum), Joram Wijnstra (Noordwolde), Soeratmin Venema (SV Bedum) en Bram Mulder (DVC Appingedam). Aan de top tien veranderde niets. Deze ziet er zo uit:

  1. Vince van der Veen (Zeester)          20
  2. Danny Blaauw (SC Scheemda)        17
  3. Martijs Delker (Noordpool UFC)     16
  4. Siebrand Dijkema (Stedum)            14
  5. Mark de Boer (SV De Heracliden)  13
  6. Frank Veenwijk (FC LEO)                12
  7. Gerard Bronsema (Middelstum)    11
  8. Bjorn Puister (Siddeburen)             11
  9. Johan de Groot (Poolster)                11
  10. Bartel Klinkhamer (Warffum)        10

Er zijn 7 spelers die 6 treffers achter hun naam hebben staan. In totaal wisten 19 spelers het net 3 keer te laten bollen. Voor 64 amateurs staan 2 treffers in de boeken en voor 114 schutters hebben we 1 treffer genoteerd.

We gaan een zo eerlijk mogelijk beeld proberen te schetsen van de verrichtingen op de velden. Er wordt aan het einde van het seizoen met gemiddelden gewerkt. Alle klassen zijn immers niet gelijk en het aantal gespeelde wedstrijden verschilt derhalve ook.

Doelpuntenmakers in de 1e en 2e klasse krijgen voor elk gescoord doelpunt een meerwaarde van 25 procent toegekend. Voor de 3e klasse geldt een meerwaarde van 15 procent en voor de 4e en 5e klasse komt er 10 procent bij. Uiteindelijk berekenen we de eindstand op basis van het aantal gescoorde doelpunten, gedeeld door het aantal gespeelde wedstrijden. En daar laten we dan de meerwaarden op los.

(N.B) Bij het samenstellen van de Topschutterslijst gaan wij uit van de gegevens die ons worden verstrekt. Mocht u een fout hebben ontdekt, laat het ons dan weten via redactie@eemsmondsport.nl.