Topschutterslijst

Het afgelopen weekeinde werd er, ondanks de stormachtige weersomstandigheden toch nog redelijk veel gespeeld. Ondanks dat veranderde er in de top tien van het schuttersklassement niets. Martijs Delker van Noordpool UFC is de enige die scoorde en dus nog iets dichter naar Scheemder Danny Blaauw toe wist te kruipen. Tim Ottema van SV De Heracliden coorde zijn twaalfde van het seizoen en verdrog daardoor Middelstummer Gerard Bronsema uit de lijst. Schutter van het weekend is Emiel Kruger van SV TEO uit Ten Post, die drie keer raak mikte. De lijst ziet er nu zo uit:

Vince van der Veen      (Zeester)            26
Danny Blaauw            (SC Scheemda)        20
Martijs Delker          (Noordpool UFC)      18
Bartel Klinkhamer       (Warffum)            15
Johan de Groot          (Poolster)           14
Siebrand Dijkema        (Stedum)             14
Bjorn Puister      (Siddeburen)     13
Mark de Boer            (SV De Heracliden)   13
Silvan Havinga     (vv Noordwolde)   12
Tim Ottema       (SV De Heracliden)  12

Er zijn 13 spelers die 6 treffers achter hun naam hebben staan. In totaal wisten 28 spelers het net 3 keer te laten bollen. Voor 77 amateurs staan 2 treffers in de boeken en voor 130 schutters hebben we 1 treffer genoteerd. We gaan een zo eerlijk mogelijk beeld proberen te schetsen van de verrichtingen op de velden. Er wordt aan het einde van het seizoen met gemiddelden gewerkt. Alle klassen zijn immers niet gelijk en het aantal gespeelde wedstrijden verschilt derhalve ook. Doelpuntenmakers in de 1e en 2e klasse krijgen voor elk gescoord doelpunt een meerwaarde van 25 procent toegekend. Voor de 3e klasse geldt een meerwaarde van 15 procent en voor de 4e en 5e klasse komt er 10 procent bij. Uiteindelijk berekenen we de eindstand op basis van het aantal gescoorde doelpunten, gedeeld door het aantal gespeelde wedstrijden. En daar laten we dan de meerwaarden op los.

(N.B) Bij het samenstellen van de Topschutterslijst gaan wij uit van de gegevens die ons worden verstrekt. Mocht u een fout hebben ontdekt, laat het ons dan weten via redactie@eemsmondsport.nl.