Topschutterslijst

De spanning loopt op in de Topschutterslijst. Voor de bovenste plek geldt dit niet, want Vince van der Veen was weer twee keer succesvol. Ook Danny Blaauw weet zich redelijk verzekerd van de tweede plaats, maar daarachter kan er nog wel het een en ander gebeuren. Martijs Delker voegde twee aan zijn totaal toe en zit Daniël Boekee op de hielen. Je zou denken dat er daarna een gaatje valt, maar we hebben wel vaker gekke dingen op de laatste speeldag gezien. Overigens mag Dennis Abbas van Ezinge zich schutter van de week noemen. Hij scoorde vier keer in de uitwedstrijd tegen Potetos. Overigens kunnen we alvast melden dat de uitreiking van de Topschuttersbokaal op vrijdag 31 mei zal plaatsvinden bij Sporthuis Winsum. Dat zal met enig feestgedruis gepaard gaan. Nadere bijzonderheden volgen nog. De lijst ziet er nu zo uit:

Vince van der Veen      (Zeester)            42
Danny Blaauw            (SC Scheemda)        32
Daniël Boekee           (WEO)                25
Martijs Delker          (Noordpool UFC)      24
Dennis Abbas            (Ezinge)             21
Bjorn Puister           (Siddeburen)         21
Silvan Havinga          (Noordwolde)         20
Bartel Klinkhamer       (Warffum)            20
Tim Ottema              (De Heracliden)      17
Johan de Groot          (Poolster)           17

We gaan een zo eerlijk mogelijk beeld proberen te schetsen van de verrichtingen op de velden. Er wordt aan het einde van het seizoen met gemiddelden gewerkt. Alle klassen zijn immers niet gelijk en het aantal gespeelde wedstrijden verschilt derhalve ook. Doelpuntenmakers in de 1e en 2e klasse krijgen voor elk gescoord doelpunt een meerwaarde van 25 procent toegekend. Voor de 3e klasse geldt een meerwaarde van 15 procent en voor de 4e en 5e klasse komt er 10 procent bij. Uiteindelijk berekenen we de eindstand op basis van het aantal gescoorde doelpunten, gedeeld door het aantal gespeelde wedstrijden. En daar laten we dan de meerwaarden op los.

(N.B) Bij het samenstellen van de Topschutterslijst gaan wij uit van de gegevens die ons worden verstrekt. Mocht u een fout hebben ontdekt, laat het ons dan weten via redactie@eemsmondsport.nl.