LSV niet opgewassen tegen Memesa

De volleyballers van LSV uit Loppersum hebben  zaterdag ook geen vuist kunnen maken tegen titelkandidaat Memesa uit Appingedam. De Lopsters werden het zoveelste  slachtoffer van de dadendrang die het team van Kees Parent jr. en Dolf langerhuizen dit seizoen aan de dag legt. Op een zeer overtuigende wijze  werd de negende overwinning van het seizoen geboekt.

Tijdens de eerste ontmoeting tussen beide teams kwam LSV zeer sterk uit de startblokken en wist men Memesa te overrompelen. De Damsters werden hier voorafgaande aan de wedstrijd nog even door Parent aan herinnerd. De opdrachten vooraf waren vooral servedruk leveren en gedurfd aanvallen in de extreme rechtdoor en diagonaal.

Door met name de serve opdracht goed uit te voeren nam Memesa vanaf het begin het heft in handen. Omdat veelal direct uit de serve werd gescoord, was er van een enerverende strijd geen sprake. De eerste set ging dan ook zeer overtuigend naar Memesa: 25-10. In de tweede en derde set ontstonden meer rally’s waardoor de wedstrijd leuker was om naar te kijken. Keer op keer bleek echter dat ook dat Memesa dit onderdeel beter beheerste. De tweede en derde set werden dan ook redelijk eenvoudig in winst omgezet: 25-16 en 25-17.

Tijdens de vierde set werd het verschil alleen maar duidelijker. Hierin werd met maar liefst 25-7 gewonnen door de Damster dames, waarbij het vooraal opmerkelijk was dat Sharon Langerhuizen bij een 10-7 tussenstand vijftien keer op rij een punt scoorde op haar servebeurt en de wedstrijd uit serveerde. De zesde 4-0 overwinning van het seizoen was daarmee een feit.

Na negen gespeelde wedstrijden gaan de Memesa dames fier aan kop met 42 punten uit 9 wedstrijden. Ze worden op respectabele afstand gevolgd door Donitas dat 26 punten heeft verzameld. Opmerkelijk is verder dat ook het tweede damesteam van Memesa bovenaan staat in de rangschikking in de vierde klasse C. Dit team bestaat uit uitsluitend jonge meiden en kan in de toekomst wellicht een welkome aanvulling voor de hoofdmacht zijn. De eerstvolgende wedstrijd van Memesa 1 is het thuisduel tegen de studenten van Kroton.

* LSV – Memesa DS1  0-4. Setstanden: 25-10; 25-16; 25-17 en 25-7.