GAV Unitas pakt weer de volle winst

Het heren A-volleybalteam van GAV Unitas uit Usquert heeft donderdagavond zijn tweede volleybalwedstrijd gespeeld in de Noordelijke Volleybal Competitie. In ’t Zandt werd tegen tegen de volleyballers van Set Up de volle winst behaald.

Het kampioensteam van vorig seizoen is op de ranglijst door VT-Martinistad uit Groningen, op doelsaldo, van de eerste plek verstoten en kon de punten dus goed gebruiken. In de eerste set was het een beetje aftasten voor beide teams. Al snel bleek dat de heren van GAV Unitas beter in het spel zaten dan de thuisploeg. Een constante voorsprong gedurende de hele eerste set was daarvan de consequentie.

Set Up kon geen vuist maken tegen het spel van de Usquerders. Het blok was af en toe genadeloos en de verdediging goed op orde bij de gasten. Toch wisten de Zandtsters nog redelijk ver te komen, maar moesten ze de set wel met 19-25 aan de Usquerders laten.

Aan het begin van de tweede set kwam GAV Unitas even in de problemen. Met een op twee punten gewijzigd team kwam men op achterstand. Doordat de pass slecht aankwam bij de spelverdeler kon er geen goede aanval opgezet worden. Met wat geluk en tactische ballen wist Set Up een kleine voorsprong op te bouwen tegen de op dat moment onzeker ogende bezoekers.

De aanvoerder van de Usquerders zette in op een spelerswissel en dat was geen slechte zet. Al snel wist men het heft weer in handen te nemen en kon er weer opgebouwd worden. De achterstand werd in een voorsprong omgezet en de set ging uiteindelijk met 16-25 naar GAV Unitas.

Ook de derde set werd met een gewijzigde samenstelling begonnen, alleen had het deze keer geen nadelige gevolgen. Aan het goede spel aan het einde van de tweede set werd een prima vervolg gegeven en Set Up was eigenlijk machteloos tegen de mannen uit Usquert. In deze set kwam men dankzij degelijk gespeeld volleybal niet meer in de problemen. De set werd uiteindelijk met 16-25 gewonnen.

Na twee winstpartijen staat GAV Unitas met zes wedstrijdpunten weer bovenaan, al is het dan ook op doelsaldo.

* Set Up – GAV Unitas 0-3. Setstanden 19-25, 16-25 en 16-25.

No Replies to "GAV Unitas pakt weer de volle winst"