Dames Memesa verliezen opnieuw nipt

De dames van volleybalvereniging Memesa hebben tegen de nummer twee op de ranglijst Volklubol uit Oldehove wederom een 3-2 nederlaag geleden. Tegen een goede en degelijke tegenstander kwamen de dames uit Appingedam in een spannende strijd net te kort.

Het duel betekende een prima test in hoeverre de dames uit Appingedam al goed genoeg zijn voor de top in  de eerste klasse. Met veel energie en vertrouwen werd door Memesa aan de wedstrijd begonnen. Al snel bleek dat de teams aardig aan elkaar gewaagd waren waarbij er door beide teams erg goed werd verdedigd en er met name aan de kant van Memesa weinig fouten werden gemaakt.  Ze wisten het foutenpercentage tot aan het einde van de eerste set laag te houden en zo werd deze met 25-23 gewonnen.

In de tweede set bracht Volklubol een nieuwe speelster in het veld. Met deze verse kracht en het besef dat er uit een ander vaatje getapt diende te worden, begonnen de gasten scherper aan de tweede set. Volklubol ging meer risico nemen en dwong meer af dan in de eerste set. Memesa daarentegen bleef prima spelen waarbij net iets meer fouten werden gemaakt dan in de eerste set. Bovendien werd er te weinig zelf afgedwongen waardoor de dames net te kort kwamen in deze set: 21-25.

De derde set gingen de meiden van Memesa het veld in met de opdracht iets meer risico te nemen om zelf meer af te kunnen dwingen. Dit werd prima opgepakt en zo ontstond een mooie volleybalstrijd waarbij moeilijk te voorspellen was wie de set zou winnen. Aan beide kanten werd prima volleybal gespeeld met veel mooie verdedigende acties en goed verzorgd volleybal. Het bleef tot aan het einde van de set spannend en ook op 25 was er nog geen beslissing gevallen. Beide teams speelden de side-out prima waardoor geen van beide teams in staat was om het winnende punt te maken. Memesa wist op eigen serve uiteindelijk het winnende de punt te scoren op 31-29. Een 2-1 voorsprong in sets dus voor Memesa met uitzicht op een overwinning.

In de vierde set begon Volkubol echter steeds beter te spelen. Met veel servedruk wisten ze Memesa onder druk te zetten. De passing van de gasten uit Oldehove werd zeer goed verzorgd waardoor vaak de middenaanvallers bediend konden worden die op hun beurt vaak het scorende punt wisten te maken. Memesa bleef goed tegenstand bieden maar moest toch erkennen dat de tegenstander steeds beter ging spelen en de bovenliggende partij was: 17-25.

Een beslissende vijfde set was nodig om te bepalen wie als winnaar van het veld mocht stappen. Volklubol kwam in deze vijfde set erg sterk uit de startblokken met een prima servebeurt. Memesa liep vanaf het begin van de set achter de feiten aan. Er werd de hele set nog goed gestreden voor een beter resultaat maar dat mocht uiteindelijk niet meer baten. Volkubol trok ook deze set en dus de wedstrijd naar zich toe.

Voor de tweede opeenvolgende week moest Memesa genoegen nemen met twee in plaats van drie punten. Het lijkt het erop dat de dames op dit moment nog net te kort komen voor een topklassering in de eerste klasse B.

* Memesa-Volklubol 2-3. Setstanden: 25-23, 21-25, 31-29, 17-25 en 11-15.

No Replies to "Dames Memesa verliezen opnieuw nipt"