Motorisch geweld op Westeremder ovaal

Van twee turven tot twee meter hoog. Van het geluid van zoemende bijen tot het geronk van een humeurige horzel, op het ijsbaanterrein De Wierde in Westeremden was het dit weekend een komen en gaan van grasbaancoureurs. De wedstrjjden waren normaliter over twee weekenden verdeeld, maar de Stichting Baansport Westeremden (SBW) besloot, vanwege de hemelvaartvakantie, er een compleet weekend van te maken.

Tijdens de eerste sessie was het vrijdag de beurt aan de jeugd- en nationale rijders van de KNMV in de klassen 50cc-65cc-85cc-125cc en de nationale klassen Power Girls-Runner-up ST1 en Follow-up ST2. Daarnaast kwamen de specialklasse nationaal en de specialklasse jeugd aan de beurt.  Er werd gestreden om de punten voor het Nederlands kampioenschap.

De organisatie trof het met het weer. De baan lag er uitdagend bij. Het was nog maar ruim een week geleden dat er duizenden liters water weggepompt moesten worden en dat de weersomstandigheden meer naar de winter dan het voorjaar neigden. Mans Engel van de SBW glom dan ook van oor tot oor.

Naast de reguliere klassen was er ook weer plaats in het programma voor de Regio- clubklasse waar aan regionale rijders de mogelijkheid wordt geboden om ook eens de strijd met elkaar aan te gaan op de grasbaan-piste.

Voor de KNMV-rijders was de wedstrijd op het Westeremder ovaal pas de tweede van dit seizoen. De wedstrijden van zaterdag stonden in het teken van de VTBM-grasbaanraces. Er waren veel deelnemers in de verschillende klassen, van groot tot klein. Of ze nu in de klasse Toppers in de Dop (vanaf 5 jaar) van start gaan, in de klasse 125cc, de Follow-up of de Veteranen, allemaal waren de rijders behoorlijk fanatiek.

De uitslagen van vrijdag luiden als volgt:

Jeugd-Nationaal Grasbaan
Klasse 50CC: 1 Rudmer Koopmans (Arum); 2. Elroy Hoekma (Jistrum); 3. Rens Spanjer (Bitgummole). 
Klasse 65cc: 1. Angela Lageman (Zuidbroek); 2. Dennis van der Ploeg (Britsum); 3. Pieter Tolsma (Tzum).
 Klasse 85cc: 1. Jesse Jan Stelwagen (Jistrum); 2. Jarno Terpstra (Wergea); 3. Lars Hoeksma (Jistrum).
Klasse Specials Nationaal A: 1. Niels Remmelts (Gasselternijveen); 2. Remon Huizinga (Bierum); Kelly Velda (Groningen).
Klasse Specials Nationaal B: 1. Remon Huizinga (Bierum); 2. Nico Eijbergen (Bovensmilde); Inge Slagter (Appingedam).
B-groep: 1. Jarno de Vries (Jubbega); 2. Alwin Slagter (Appingedam); 3. Inge Slagter (Appingedam).
Klasse 125cc Jeugd: 1. Johan Kuiken (Dongjum); 2. Tonny Blok (Noordwolde, Fr); 3, Niels Broekema (Hoogkerk).
Klasse Powergirls: 1. Marielle Kuiper (Oosternijkerk); 2. Iris Meindertsma (Driezum); 3. Rosalyn de Vries (Oosternijkerk).
Follow Up: 1. Rindert Boonstra (Ryptjerk); 2, Lorenzo Punter (Wolvega); 3, Marcel Vlig (Lemmer).
Runner Up: 1. Olav den Engelsman (Westereen); 2. Evert van Til (Harkema); 3. Jan de Jong (Surhuisterveen); 7. William Hoeksema (Westeremden).
Regioklasse: 1. Chris Werkman (Groningen); 2. Rene Adriaans (Nieuw-Beerta); 3. Mans Engel (Westeremden).

De uitslagen van zaterdag volgen zo spoedig mogelijk.

No Replies to "Motorisch geweld op Westeremder ovaal"