Eenvoudige winst dames Trias

De volleyballers van Trias kregen dit weekend Oranje Nassau dames 4 op bezoek in Delfzijl. Een tegenstander waarvan de enige informatie was dat zij tiende stonden op de ranglijst. Dit zou wel eens kunnen betekenen dat het een makkelijke pot zou worden. Meyt een dergelijke instelling het veld betreden is altijd gevaaarlijk, dus wees coach Jeroen Hulck zijn dames er op scherp en geconcentreerd te beginnen. Dat bleek niet tegen dovemansoren gesproken, want de Stadjers werden met een 4-0 nederlaag naaar huis gestuurd.

Zoals verwacht bleek in de eerste set dat met servedruk een hoop bereikt kon worden. Oranje Nassau stond niet sterk te passen. In combinatie met een paar heerlijke aanvallen op het midden kwam Trias al gauw op grote voorsprong. Zoals dit seizoen al wel vaker is gebeurd, kwam de tegenstander dankzij de sterke service amper aan spelen toe. Doordat ze het moeilijk hadden met de pass kwam Oranje Nassau zelf weinig tot aanvallen en wisten de dames van Trias deze set erg gemakkelijk te winnen: 25-13.

Meteen werd door de coach duidelijk gemaakt dat Trias zich niet moest laten meeslepen door het mindere niveau van de tegenstander, zoals de dames in eerdere wedstrijden wel hadden gedaan. Over het algemeen is het moeilijk het beste uit een team te halen wanneer de tegenstander beduidend minder is. Belangrijk is dan degelijk spel en weinig fouten maken. Hoewel Trias deze set de tegenstander iets dichterbij liet komen dan nodig was, trokken ze ook deze set naar zich toe en wel met 25- 18.

Voor de overige sets kregen de dames  eigenlijk dezelfde tips mee. Hoewel het niveau in de tweede set welllicht iets terug zakte was dit in de laatste twee sets niet het geval. Was het niet de service waarmee dan wel direct of indirect werd gescoord, dan was het wel een prachtige aanval van met name het midden die Trias de punten bracht. De laatste twee sets werden dan ook vrij eenvoudig met 25-13 en 25-8 gewonnen.

Voor het publiek was het een saaie wedstrijd maar voor de dames van Trias goed om het zelfvertrouwen terug te krijgen na de nederlaag van vorige week. Zaterdag staat een spannende wedstrijd op het programma. Dan spelen de dames om acht uur thuis in Appingedam tegen Extudiantes dames 1. Een sterke ploeg die tot nu toe alle wedstrijden heeft gewonnen.

* Trias – Oranje Nassau 4-0. Setstanden 25-13, 25-18, 25-13 en 25-8.

No Replies to "Eenvoudige winst dames Trias"