Vos en Oostinga winnen loopcircuit

Damster Gerard Vos heeft zaterdag de negende editie van de Ekensteinloop op zijn naam geschreven. Hij kwam na 33.49 minuten over de streep. Marjan Oostinga uit Eelde pakte de eerste plaats overall bij de vrouwen in een tijd van 41.29 minuten. Het duo won ook het overall-klassement van het loopcircuit.

De weersomstandigheden waren prima op het moment dat de 206 lopers werden weggeschoten. Vlot na de start werd al duidelijk dat de winnaar bij de heren uit het trio Gerard Vos, Jan Venhuizen en Luc Sillen zou moeten komen. Dat gevecht duurde tot de laatste duizend meter. Toen wist de Damster respectievelijk elf en dertien seconden van zijn companen los te geraken.

Het gevecht bij de dames was minder spannend. Oostinga duldde geen tegenstand en zag ver achter zich Simone Binnema als tweede eindigen in een tijd van 43.04 minuten. Deze klassering wist ze vorig jaar ook te behalen. Toen moest ze Christien Koning voor zich dulden.

Voor het Winsumer Artemis stonden, naast Binnema, nog negen leden aan de start. Jeannet Bakema (Loppersum) noteerde als tiende bij de vrouwen 50 een tijd van 1.00.47 uur. Bij de Artemis-mannen was er voor Ricardo Damminga (Baflo) een negende plaats bij de mannen senioren in 39.53 minuten. Ab Slagter (Uithuizermeeden) werd tiende bij de mannen 40 in 41.46 minuten.

Voor Willem Hofman (Winsum) stonden de klokken als dertiende bij de mannen senioren stil bij 43.39 minuten. Jan Vos (Uithuizen) was met een tijd van 44.06 minuten goed voor een elfde stek bij de mannen 50. Een zestiende plaats in deze categorie ging naar John Walker (Uithuizen) in 46.26 minuten. Koos Durenkamp (Winsum) finishte na 46.48 minuten als vijfde bij de mannen 60. Marnix van den Brink (Groningen) passeerde als zestiende bij de mannen 40 de eindstreep na 47.22 minuten.

Harmjan Postmus (Vierhuizen) kwam voor het eerst na een half jaar weer uit in een wedstrijd en scoorde bij de mannen 50 een negentiende plaats in een keurige tijd van 47.41 minuten. Op de 4,8 kilometer kwam Wim Ammeraal (Leens) met een tijd van 21.16 minuten als achtste over de meet. In `t Schathoes van het landgoed Ekenstein vond na afloop naast de uitreiking van de dagprijzen ook die van de eindklassementen plaats.

Bij de mannen 60 verzekerde Koos Durenkamp zich van een prima derde plaats. Ricardo Damminga moest bij de mannen senioren, na een derde plaats vorig jaar, genoegen nemen met een ondankbare vierde plaats. Jeannet Bakema en Marnix van den Brink werden respectievelijk zesde en zevende bij de vrouwen 50 en de mannen 40.

No Replies to "Vos en Oostinga winnen loopcircuit"