Eenvoudige overwinning DIO Bedum

De volleybalheren van DIO Bedum hebben zaterdag in de eigen sporthal De Beemden de derde overwinning van het seizoen in de wacht weten te slepen. Tegenstander De Witte Olhaco werd met 3-1 richting Hoogeveen gestuurd. Dankzij deze zege houden de Bedumers aansluiting bij de top vier uit de Topdivisie.

DIO moest het deze wedstrijd zonder Jochem van Diepen doen. De diagonaal was de afgelopen week geopereerd en mocht nog niet spelen. Zijn plaats werd ingenomen door de sterk spelende Michael ter Veer.

In de eerste set nam DIO meteen de leiding door voornamelijk veel servedruk te leveren. Bij een stand van 11-5 werd de eerste time-out aangevraagd door Olhaco. Het mocht echter niet baten, want de Bedumers gingen rustig verder. De heren uit Hoogeveen kwamen er niet aan te pas, waardoor DIO de eerste set eenvoudig met 25-14 wist te winnen.

De tweede set was compleet het tegenovergestelde van de eerste set, ware het niet dat DIO dit voornamelijk aan zichzelf had te wijten. Veel persoonlijke fouten zorgde voor een marge van vijf punten in het voordeel van Olhaco. Coach Edwin ten Kate van DIO Bedum bracht twee nieuwe krachten in het veld. Lennart Harmsen en Jochem van der Veen werden gewisseld voor Nico Hoekstra en Tobias Havinga. Zij konden er echter niet voor zorgen dat de setwinst alsnog naar DIO ging. Olhaco wist het gaatje in stand te houden tot aan het einde van de set: 19-25.

In de derde set wisten de Bedumers zich weer te herpakken. Al snel stond er een 7-2 stand op het scorebord. Naarmate de set vorderde, werd dit gat alsmaar groter. De Drenten hadden geen antwoord op het aanvallende geweld van de thuisploeg. Set nummer drie werd dan ook met overtuigende cijfers binnengehaald: 25-13.

Set nummer vier ging in het begin redelijk gelijk op. Pas halverwege de set nam DIO het heft in handen. Bij een stand van 16-13 werd de eerste time-out aangevraagd door de coach van Olhaco, maar na de hervatting kreeg de ploeg meteen twee ace-punten om de oren van Jan Bakker. Reden voor een tweede time-out. Ook dit mocht in eerste instantie niet baten. Een mooi punt van Tobias Havinga en een fantastisch kill-block van Nico Hoekstra zorgden voor een stand van 20-14. Olhaco kwam daarna nog heel even terug, maar de Bedumers gaven de winst niet meer uit handen. Met 25-20 werd de vierde en tevens de laatste set gewonnen.

Volgend weekeinde reist de ploeg van Edwin ten Kate af naar Nijmegen om het daar tegen VoCasa op te nemen. Dit team zorgde afgelopen weekend voor een verassing door koploper HLB/Van Daal in eigen huis met 1-3 te verslaan. Beide teams kunnen dus vol goede moed naar deze confrontatie uit kijken.

* DIO Bedum – Olhaco 3-1. Setstanden: 25-14, 19-25, 25-13 en 25-20

No Replies to "Eenvoudige overwinning DIO Bedum"