Corenos zet buurman De Fivel opzij

Corenos heeft op eigen veld een 3-0 overwinning weten te behalen op De Fivel. Het team van trainer Simon Schuil moest een kwart van de confrontatie in Roodeschool met tien man spelen omdat Niels Ronde zijn boekje te buiten ging en rood kreeg.

Aanhaken bij het grote middenveld in de vierde klasse E was de inzet van de confrontatie tussen de ploeg uit Roodeschool en het andere Oranje uit Zeerijp. In het begin was het voor beide ploegen nog een beetje aftasten en kon je met een beetje gekleurde bril op nog wel stellen dat De Fivel de iets betere ploeg was. Profijt wisten de Riepsters daar niet uit te halen. Eigenlijk was het een rommelige wedstrijd op een spekglad veld.

De ban werd na een half uur spelen verbroken. Een corner van Aalderd Duinkerken werd op het hoofd van Wouter ten Harkel geplant. De knik die hij het leer mee wist te geven was de defensie van De Fivel, inclusief de doelman, te machtig: 1-0.

Uit een soortgelijke situatie wist Corenos de marge te verdubbelen. Opnieuw stond Duinkerken aan de basis en andermaal toonde ten Harkel aan dat hij koppend zijn mannetje stond: 2-0. Voor de thuisclub, die zeker niet grandioos stond te s[pelen maar wel heel effectief met de kansen omsprong, een prima uitgangspunt voor de rest van het duel. Even was er sprake van een schrikreactie toen goalie Sven Knot de bal op het aluminium boven zijn hoofd zag knallen, maar voor het overige kon De Fivel zijn tanden niet laten zien.

Na de doelwisseling was het eigenlijk van het zelfde laken een pak. Er vielen aan beide kanten maar weinig kansen te noteren en het duel leek zich langzaam naar het einde te zullen slepen. Tot het moment dat Germen Tamsma zijn opponent Niels Ronde de doorgang belette en vervolgens door de Riepster van repliek werd gediend. De kegel leverde hem rechtstreeks rood op en dus moesten de bezoekers het met een mannetje minder zien te rooien. Tamsma kreeg een gele prent voorgehouden.

Vijf minuten voor het einde werd het slotakkoord door Gerard Uil ingeluid. Hij stuurde Marcel Dijkstra op avontuur en laatstgenoemde bepaalde de eindstand op 3-0.

‘Of het een terechte overwinning was? Dat wel, maar overtuigend was het aan onze kant zeker niet. Maar goed, je moet derby’s ook weten te winnen en als dat uit dode spelmomenten moet gebeuren dan moet dat maar. Dit is een leuke opmaat voor het duel dat we zaterdag in eigen huis spelen tegen Amicitia VMC. Dat zal ook geen eenvoudige klus worden. Dat zie je maar weer aan het feit dat ze het ongenaakbaar geachte Be Quick met 2-0 kloppen’, aldus Ernst.

Schuil vond dat zijn team voetballend niet de mindere van Corenos was geweest. ‘Zij scoren twee keer uit standaardsituaties, waarbij wij verdedigend absoluut niet goed stonden. Dat mag gewoon niet gebeuren.’ Over de rode kaart van Ronde zegt de oefenmeester. ‘Het was een reactie op de overtreding die op hem werd begaan. Dat moet je gewoon niet doen.’

Door de zege hebben de Roodschoulsters de bovenkant van de subtop nog in het vizier. Ondanks de nederlaag kan De Fivel dat in mindere mate ook nog zeggen. Beide ploegen hebben namelijk een wedstrijd minder gespeeld dan de boven hen bivakkerende teams van Amicitia VMC en Poolster, dat HS ’88 op een 1-4 nederlaag trakteerde.

* Corenos – De Fivel 3-0 (2-0).
 Wouter ten Harkel 1-0; Wouter ten Harkel 2-0; Marcel Dijkstra 3-0 (foto: Menne Tillema).

No Replies to "Corenos zet buurman De Fivel opzij"