SC Loppersum klopt hekkensluiter Peli

De derby tussen de hekkensluiter en de koploper in de 3e Klasse C van het zaterdagvoetbal is door lijstaanvoerder SC Loppersum gewonnen. De Pelikanen krijg op eigen veld met 0-2 klop na een wedstrijd die minder spektakel had geboden dan waar het publiek wellicht op had gehoopt.

De Pelikanen had niks te verliezen op het Wellemansportpark, iets wat zeker niet voor SC Loppersum gold. Het team van trainer Henk Buikema wilde hoe dan ook een goed resultaat neerzetten om op die manier het gaatje met de naaste belagers HFC ’15 en Noordwolde intact te houden. De Hoogkerkers voldeden aan het verwachtingspatroon door met 7-3 van Glimmen te winnen, Noordwolde maakte een uitglijder (3-1) op bezoek bij middenmoter ON Roden.

Dit soort dingen weet je nooit vooraf en dus was het zaak voor de Lopsters om goed bij de les te blijven en zelf een prestatie neer te zetten. Het verschil op de ranglijst was dan weliswaar groot, dat bleek aanvankelijk niet uit het spelbeeld. Beide ploegen waren goed aan elkaar gewaagd en eigenlijk waren de mannen van scheidend trainer Remy van der Wal het eerste kwartier de betere ploeg. De roodwitten hebben echter een manco, die samengevat kan worden onder de noemer ‘het scheppen van kansen en het maken van goals.’

Ook nu wisten de gastheren het domein van Peter Paul Datema niet dusdanig te belegeren dat de gasten er echt nerveus van werden. Zelf kwam SC Loppersum ook niet tot grote mogelijkheden, maar van de eerste de beste halve kans maakten ze meteen een goal. Een corner van Rik Buikema werd in de 17e minuut door Ruben Danhof terug gekopt. Het leer werd dankbaar in ontvangst genomen door Jacob Havinga die doeltreffend wist af te ronden: 0-1.

De wagen was aan het rollen gebracht, maar het werd een rit met haperingen omdat er voor beide doelen weinig gebeurde. Het strijdtoneel beperkte zich vooral tot het middenveld en daar viel, behoudens veel strijd en inzet, niet veel eer te behalen. Tot aan de pauze hielden beide teams het kruit droog omdat de vrije trappen van De Pelikanen ook al weinig gevaar opleverden.

De verwachting was dat Peli na de pauze wel een tandje bij zou schakelen om straks niet met de zesde nederlaag van dit seizoen opgezadeld te worden. Ook nu kregen beide teams het publiek echter niet op de banken. Even leek er sprake van een klein opstootje toen de wegen van Jermaine Bos en Lopster Peter Heeres elkaar kruisten. Beiden kwamen ten val en volgens fluitist Scholtens was er sprake van natrappen geweest. Bos werd met rood van het veld gestuurd en De Pelikanen moest met tien man verder.

Coach Van der Wal vond dat er niet eens sprake was geweest van een duel, maar eerder van een ongelukkige botsing. Zijn collega Henk Buikema repte over andere ongelukjes die eerder voor een kaart in aanmerking waren gekomen.

Hoe dan ook, het werd voor de gastheren nu extra moeilijk om nog tot een goede afloop te komen, maar zoals zo vaak lijken teams in een ondertalsituatie extra krachten te kunnen vrij maken. Peli probeerde er nog iets van te maken, maar kwam ook nu niet tot noemenswaardige kansen. Uiteindelijk kregen ze zelfs de kous op de kop toen Peter Heeres het Damster strafschopgebied indook. Iedereen dacht dat hij zou uithalen, maar Heeres besloot het speeltuig in de voeten van teammaatje Jacob Havinga te schuiven. Die liet zijn tweede van de middag noteren en besliste daarmee de derby: 0-2.

Van der Wal was weliswaar teleurgesteld, maar vond dat zijn ploeg niets te verwijten viel. ‘We hebben alles gegeven, maar hebben de grootste moeite met het krijgen van kansen en het maken van goals. Daar kan ik wel vreselijk chagrijnig van worden, maar wat schieten we daar mee op. Ik ben er nog steeds van overtuigd dat het kwartje een keer onze kant op gaat vallen.’

Henk Buikema vond dat het een moeizame overwinning was geworden, waarbij hij zich de meeste zorgen had gemaakt over het feit dat zijn elftal te weinig wist te creëren. ‘Voor de rest zal je mij niet horen klagen. We hebben weinig kansen gekregen, maar zijn er wel effectief mee omgesprongen. Dat is ook een kwaliteit’, aldus de Lopster.

* De Pelikanen – SC Loppersum 0-2 (0-1).
Jacob Havinga 0-1; Jacob Havinga 0-2.

No Replies to "SC Loppersum klopt hekkensluiter Peli"