Weer mooi resultaat voor roeier Neptunus

De Hel van het Noorden, dat is de naam van de roeiwedstrijd die zondag op het Eemskanaal tussen Woltersum en Ruischerbrug werd gehouden. Een echte najaarsklassieker, waar traditiegetrouw de nationale roeitop bij elkaar komt om in de kleinste boottypes te zien wie de sterkste is.

Met het vriendelijke weer deed de wedstrijd zijn naam geen eer aan. Het was een hel onder hemelse omstandigheden. Wat deze wedstrijd bijzonder maakt is dat er eerst vanuit de stad tien kilometer opgeroeid moet worden naar de start in Woltersum. Vervolgens wordt er een wedstrijd van zes kilometer gevaren, waarna er nog vier kilometer doorgeroeid moet worden voordat men weer voet aan wal kan zetten.

Voor de roeivereniging Neptunus uit Delfzijl kwam Jan Huib Veninga aan de start. Bij gebrek aan een veld voor jongens van vijftien en zestien, startte de vijftienjarige Delfzijfster in het veld tot negentien jaar. De nationale roeibond KNRB heeft deze wedstrijd aangewezen als observatiemoment. Dat betekende dat elke junior die volgend jaar kans wil maken op een uitzending naar een internationale wedstrijd of het EK/WK-junioren, in Groningen aan de start lag.

Dit resulteerde in een veld van negenendertig deelnemers waaronder meerdere WK-gangers van het afgelopen jaar. Opgejaagd door de uiteindelijke winnaar en de nummers drie en negen, werd door Jan Huib Veninga een mooie vijftiende plaats behaald. Over twee weken staat het Nederlands kampioenschap indoor roeien op het programma.

De volgende krachtmeting in de boot zal pas weer in februari plaatsvinden. Ook de oud-Neptunusleden Damion Eigenberg (Gyas Gronningen) en Anne Men Huijzer (Aegir Groningen) namen deel. Eigenberg wist bij de lichte heren een achtste plaats te halen in een veld van zesenveertig en Huijzer eindigde op een eenendertigste plaats.

No Replies to "Weer mooi resultaat voor roeier Neptunus"