Boksgala in sporthal Appingedam

In sporthal Eelwerd in Appingedam vindt zaterdag een boksgala plaats, georganiseerd door de plaatselijke boksvereniging. De club bestaat dit jaar twintig jaar en wilde groots uitpakken. Dat men daar nu al in geslaagd is, blijkt wel uit het feit dat er wat klinkende namen naaar Noord-Groningen komen.

Sportief gezien is het een uniek gala, waarin ook de finales van de Duitse oberliga zullen worden afgewerkt. De top van Nederland, het zogenaamde Windmill Team, staat tegenover de top van Duitsland, Daarnaast zullen er een aantal zeer getalenteerde boksers uit Appingedam en omstreken in actie komen.

Het is echter niet alleen boksen wat de klok slaat, ook voor de aaankleding en het verhogen van de sfeer is gezorgd. Zo heeft de boksvereniging Ray Martin als ringspeaker weten te strikken.  Martin werkte als Darts Master Caller met de beste spelers ter wereld, maar is ook een begenadigd presentator, zanger van klassiekers en quizmaster.

Eregast tijdens het gala is Nouchka Fontijn. Ze begon op 19-jarige leeftijd met boksen, nadat ze een aantal jaren aan taekwondo had gedaan. Ze is Nederlands Kampioen sinds 2009 en in 2010 haalde ze de kwartfinale op de wereldkampioenschappen. In 2014 werd ze Europees kampioen en vorig jaar lag er goud voor haar klaar op de eerste Europese Spelen in Bakoe. Haar grootste triomf is echter de zilveren plak die ze tijdens de Olympische Zomerspelen van dit jaar wist te bemachtigen.

Tijdens het gala zal er ook een optreden worden verzorgd door Dansschool Tapila2 en speelt er een deejay uit Appingedam. Genoeg voor een avondvullend programma, waarin de liefhebbers van de bokssport volop aan hun trekken zullen komen.

No Replies to "Boksgala in sporthal Appingedam"