Noordpool UFC op waarde geklopt

Holwierde heeft op prima wijze afscheid genomen van de eerste competitiehelft. Op de scheiding van de huidige voetbaljaargang wist het op eigen veld met koploper Noordpool UFC af te rekenen. De 3-0 zege was eigenlijk nog maar een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen op sportpark Katmis.

De concurrenten voor een hogere klassering zien verliezen en zelf winnen. Veel prettiger kun je een voetbalzaterdag niet afsluiten. Holwierde wist vooraf dat het een flinke kluif aan de lijstaanvoerder zou hebben. Het team van trainer Eddy Tuik beet zich echter goed vast in de tegenstander en troefde de Uithuizers vanaf de aftrap op alle fronten af. Het was eigenlijk een klein wonder dat de gastheren niet al heel vroeg aan de leiding wisten te komen. Alhoewel, als je de score na twaalf minuten mag openbreken doe je het goed. Teun Westerhuis was ter plekke toen een schot van Yirsan Bouman niet goed verwerkt kon worden en liet zich tot doelpuntenmaker kronen: 1-0.

Na een kwart wedstrijd werd Jurrely Torbed op avontuur gestuurd. Een technisch hoogstaande voetballer zal hij nooit worden, maar de soms grillige voetballer maakte dankbaar van zijn snelheid gebruik om voor 2-0 te kunnen zorgen. Holwierde had daarna verder weg moeten lopen, maar hield Noordpool UFC in de race door dat niet te doen. Het waren onder anderen Sven Beeftink en Thijs Stoppels die dicht bij een goal waren, maar de bal niet tussen de palen door wisten te krijgen.

De gasten konden echter geen vuist maakten. Ze misten Nick van den Berg en Michel Dries die beiden ziek waren geweest en op de bank begonnen. Jordy van der Velden en Marko van den Berg waren hun vervangers. Laatstgenoemde werd in de spits geposteerd, maar zat het grootste gedeelte van de wedstrijd in de broekzak van de onverzettelijke Ryan Semmens. De stugge verdediger was het voorbeeld voor de rest van de Holwierders, die fysiek allemaal wat meer mans waren dan hun opponenten. Noordpool UFC kon eenvoudigweg niet brengen waartoe Holwierde wel in staat bleek te zijn.

Na de doelwisseling kreeg Holwierde opnieuw de mogelijkheid om het duel op slot te gooien, maar liet dat andermaal na en zag op een gegeven moment de gasten zelfs gevaarlijk worden. Centrale middenvelder Richard Haan en Mark Bos waren nog het dichtst bij een treffer. Haan mikte een voorzet van Christiaan Eleveld echter op de lat en Bos toucheerde de paal. Het waren wat speldenprikjes van een iets sterker wordend Noordpool UFC, maar veel meer stelde het ook niet voor.

Uiteindelijk besliste Teun Westerhuis in de 79e minuut het treffen door er 3-0 van te maken en dat was niet meer dan verdiend. Met dertien punten uit de laatste vijf wedstrijden sluit Holwierde een prima serie af en heeft het weer enigszins aansluiting met de top van de subtoppers.

Van de dertien gespeelde wedstrijden verloor het team van Eddy Tuik er slechts drie, maar kwm het vijf keer niet verder dan een remise. Tuik: ‘En dat is het grootste verschil tussen ons en de echte toppers. Zij pakken de punten wel waar wij ze laten liggen. Desondanks ben ik niet ontevreden. Vorig jaar hebben we de nacompetitie gehaald, dat zal ook nu het doel zijn.’

Op de vraag of hij daarna ook nog voor Holwierde actief zal zijn, antwoordt de oefenmeester: ‘Ik heb het prima naar mijn zin hier en zie ook voor het volgende seizoen wel mogelijkheden met deze groep en wat er nog aan zit te komen. Er is nog niet echt over een contractverlenging gesproken, maar als ik iets echt anders had gewild had ik mijn vertrek al wel aangekondigd. Wat mij betreft plakken we er nog een seizoen aan vast.’

Bij tegenstander Noordpool UFC is inmidddels wel bekend wie er na deze competitie aan het roer staat. Coach Jur Smit heeft onlangs namelijk zijn verbintenis met de Uithuizers met twee jaar verlengd. Over die beslissing zegt Smit het volgende:’Er komen vanuit de jeugd wat leuke voetballers bovendrijven die ik graag verder wil zien groeien. Daar is tijd voor nodig en daarom heb ik bij het bestuur aangegeven dat ik graag twee jaaar wilde bijtekenen. Daar waren we het binnen vijf minuten wel over eens.’

Over de zege van Holwierde zegt de oefenmeester: ‘Die is volkomen terecht. Ze waren fysiek veel sterker dan ons. We hadden de eerste helft van het seizoen graag met een overwinning afgesloten, maar het zat er gewoon niet in. Jammer dan, maar laten de clubs nu maar op lijstaanvoerder Oosterparkers jagen. Wij gaan wel in de achtervolging.’ Die leidt zijn ploeg overigens niet alleen, want de Uithuizers moeten Stedum naast zich dulden dat DIO Groningen met 11-2 van het Stedumer sportpark blies.

* Holwierde – Noordpool UFC 3-0 (2-0). Teun Westerhuis 1-0; Jurrely Torbed 2-0; Teun Westerhuis 3-0.

No Replies to "Noordpool UFC op waarde geklopt"