Zestal finalisten SES Regiocup bekend

Poolster, Siddeburen en SGV hebben zich woensdagavond geplaatst voor de finaleavond van de SES Regiocup 2017. Het evenenent dat voorafgaaande aan de Eurocup in De Brede School in Delfzijl wordt gehouden. Een dag later completeerden Appingedam, NEC Delfzijl en Holwierde het zestal dat zaterdag om de hoogste eer mag strijden.De finaleavond begint om 17.15 uur.

De strijd om de punten begon in poule A. Poolster legde daarin beslag op de eerste plaats met twaalf punten dankzij overwinningen op Farmsum, De Pelikanen en SGV uit Schildwolde. De Pelikanen harkte zeven punten bijeen en dat was te weinig om een ticket voor de finaleavond op zaterdag te bemachtigen. Die lag wel klaar voor Siddeburen en SGV. Farmsum eindigde puntloos onderaan, hoewel de ploeg met slechts één doelpunt verschil verloor van poulewinnaar Poolster.

De teams wisten in 10 wedstrijden maar liefst 70 keer het net te vinden. Met name Poolster en Siddeburen schoten met scherp, met respectievelijk 18 en 19 treffers.

Siddeburen leverde dan ook twee topscorers met zes goals, te weten Frank Oostland en Bjorn Puister. Oostland scoorde in de laatste poulewedstrijd van Siddeburen tegen Farmsum zelfs vier keer. Naast Puister en Oostland wisten ook Matthijs Loer (De Pelikanen) en Jos Hoeksema (SGV) zes keer te scoren.

Een etmaal later werd er voor het tweede bedrijf afgetrapt. Appingedam en NEC Delfzijl stonden als eerste tegenover elkaar. Door een treffer van Roy de Groot kwamen de Damsters aan de leiding en niet veel later verdubbelde Daniek Clarke Acaster de marge: 2-0. Ruben Stam en Dani Schuijl poetsten de achterstand echter weg. Uiteindelijk trok Appingedam de winst toch over de streep door een voltreffer van Marc Huft. Omdat de witzwarten ook de shootout wisten te winnen, hielden ze vier punten aan het treffen over.

De tweede wedstrijd van de avond was die tussen Holwierde en WEO. De Woldendorpers kregen niet eens de kans om met de ogen te knipperen, want Jurrely Torbed schoot het leer binnen dertig seconden binnen: 1-0. Nog geen minuut later lagen de kaarten anders door twee goals van Patrick Bult: 1-2. Uiteindelijk wist Holwierde toch met 4-3 te winnen, maar verloor de shootout.

Vervolgens was het de beurt aan Wagenborger Boys. Tijdens hun openingsduel tegen Appingedam kregen ze alle hoeken van het veld te zien, behalve die in de buurt van doelman Danny de Vries. Uiteindelijk zou het 7-1 worden, waarbij Klaas Jan Nieland de spreekwoordelijke eer voor de Wagenborgers wist te redden. NEC Delfzijl versloeg daarna WEO met 6-0 maar de Woldendorpers wisten andermaal wel de shootout te winnen.

Een flinke dosis geluk en puik keperswerk van Rik Til zorgden voor een verrassende 1-1 remise in het duel tussen Holwierde ne Appingedam. Die stand kwam ook op het bord te staan na de confrontatie tussen NEC Delfzijl en Wagenborger Boys. Nadat Appingedam het duel tegen WEO met 5-2 had weten te winnen en ook in de shootout zegevierde, was een finaleplaats voor de Damsters veilig gesteld.

Holwierde en Wagenborger Boys mochten zich aansluitend opmaken voor hun wedstrijd en daar bleven de doelpunten schaars. Het was Holwierde dat de score uiteindelijk opende en snel daarna op 2-0 wist te komen. Even leek het nog spannend te worden toen Bart Kuipers er 2-1 van wist te maken, maar Sven Beeftink leek de Holwierders in veilige haven te schieten: 3-1. Daar kon ook het schot op de lat van Wagenborger goalie Arjan Levinga niets aan veranderen. Teamgenoot Fokko Jan Sebens deed hem voor hoe je scoort (3-2), maar het bleek niet voldoende om nog op een succesje te mogen hopen. Door de winst had ook Holwierde zich van een plek op de finaledag weten te veroveren.

De laatste die zich daarvoor zou plaatsen was NEC Delfzijl. De fusieclub moest aan het treffen met Holwierde een punt overhouden om door het ‘toelatingsexamen’ te komen. En daaraan, al werd het dan ook nog even spannend, voldeden de Delfzijlsters. De ploeg van coach Eddy Tuik werd met 4-3 geklopt. Omdat NEC ook de shooutout won, eindigde men als tweede in de poule. Tijdens het duel raakte NEC-er Thijs Sonneveld geblesseerd. Hij werd ter controle naar het ziekenhuis overgebracht.

Het laatste duel van de avond was er eentje om des keizers baard. Wagenborger Boys en WEO mochten de kruimels opvegen. De Woldendorpers liepen uit naar 3-0 dankzij treffers van Jarno Oosterveld en Wouter Slager (2). Fokko Jan Sebens verkleinde de achterstand tot 3-1 maar zag zijn ploeg opnieuw achterop raken door doelpunten van Rob landman, Patrick Bult en Patrick van der Mijle: 6-1. Dat was tevens de eindtsnad en daarmee verzekerde WEO, dat ook de shootout wist te winnen, zich van de vierde plek en werd Wagenborger Boys laatste. Roy de Groot (Appingedam) werd de topschutter van de avond met zeven doelpunten.

De finaleavond begint zaterdag et een tweede poulefase. In poule 1 nemen Poolster, NEC Delfzijl en Holwierde het tegen elkaar op. Appingedam, Siddeburen en SGV treffen elkaar in poule 2. De nummers één en twee van beide poules gaan door naar de halve finales. Het programma in het Groningen Seaports Stadion aan de Waddenweg 4 in Delfzijl begint om 17.15 uur. De aftrap van de finale van de SES Regiocup 2017 is om 21.40 uur. De eindstand in de beide poules luidt als volgt:

Poule A
1. Poolster           12 pnt  18 - 12
2. Siddeburen         11 pnt  19 -  9
3. SGV                10 pnt  10 - 15
4. De Pelikanen        7 pnt  14 - 14
5. Farmsum             0 pnt   9 - 20   

Poule B
1. Appingedam         13 pnt  16 -  6
2. NEC Delfzijl        9 pnt  13 -  7
3. Holwierde           8 pnt  11 - 10
4. WEO                 6 pnt  11 - 16
5. Wagenb. Boys        2 pnt   5 - 17

Speelschema zaterdag:
17.15 - 17.35 uur NEC Delfzijl - Holwierde
17.40 - 18.00 uur Siddeburen   - SGV
18.05 - 18-25 uur Poolster     - Holwierde
18.30 - 18.50 uur Appingedam   - SGV
18.55 - 19.15 uur Poolster     - NEC Delfzijl
19.20 - 19.40 uur Appingedam   - Siddeburen

20.00 - 20.20 uur 3e Poule 1 - 3e Poule 2 (5e/6e plaats)
20.25 - 20.45 uur 1e Poule 1 - 2e Poule 2 (1/2 finale A)
20.50 - 21.10 uur 1e Poule 2 - 2e Poule 1 (1/2 finale B)
21.15 - 21.35 uur Verl. 1/2 finale A - Verl. 1/2 finale (3e/4e plaats)
21.40 - 22.00 uur Win. 1/2 finale A  - Win. 1/2 finale B (finale)

No Replies to "Zestal finalisten SES Regiocup bekend"