Winsumer teams sterk op Hogeland Cup

De kaarten in alle voorronden van de Hogeland Cup zijn geschud en daarmee is het programma voor de finaledag helemaal bekend. In het JO19-toernooi viel woensdagavond vooral de suprematie van Winsum op, zij werden zonder tegengoals en met drie zeges eerste. In de eerste halve finalepoule op donderdag bleek de zaterdagtak van Winsum eveneens oppermachtig met drie overwinningen. Omlandia kwalificeerde zich ook, zij het met de hakken over de sloot. De andere halve finalepoule was een prooi voor NEC Delfzijl. In hun kielzog wist Stedum zich knap als tweede voor de eindstrijd te kwalificeren.

Net als tijdens de vorige editie werd er ook dit jaar weer ruimte vrijgemaakt voor een A-juniorentoernooi. Acht teams, verdeeld over twee poules, mochten vier plekken verdelen voor de finaledag. Al gauw bleek dat Winsum JO19 één van die plekken mocht opeisen. Aan de hand van vooral Tim Hof (6 goals) waren de jonge Winsumers onverslaanbaar. Sterker nog, met drie zeges op de leeftijdsgenoten van Middelstum, Bedum en Noordpool (doelsaldo 16-0), dwong Winsum een favorietenrol af voor de eindzege. Middelstum kwalificeerde zich verrassend genoeg als tweede. Vooral de 3-1 zege op Bedum maakte indruk.

In de andere JO19-poule was de spanning iets groter. Omlandia scoorde veel en leverde met Roy Boer (6 goals) de topscorer van de avond, maar kreeg ook veel goals tegen. NEC Delfzijl en DVC Appingedam bleken uiteindelijk net iets doortastender. In een rechtstreeks duel tussen deze ploegen om de koppositie werd het 3-3, maar omdat Appingedam eerder een 0-0 gelijkspel moest toestaan tegen Zeester, werd NEC Delfzijl JO19 eerste in de poule. Desalniettemin waren de 5 punten van DVC Appingedam ook genoeg om uit te mogen komen op de finaledag.

In de eerste halve finalepoule van het A-toernooi was het wederom Winsum (ZA) dat de dienst uitmaakte. De Eersteklasser was freewheelend door de poulefase gekomen en kende ook donderdagavond weinig problemen. Poolster werd, mede door een hattrick van Wouter Bloem, met 4-1 verslagen. De Fivel bleek een taaiere opponent, maar de formatie uit Zeerijp moest zich in de slotfase alsnog gewonnen geven. Winsum kwam in de slotminuut op 2-1 (wederom Bloem) na een eenvoudig gegeven penalty, waarna een rode kaart van Mark Kramers (De Fivel) de nekslag betekende. Hierna viel ook nog de 3-1. Omlandia, de andere beoogde favoriet in deze poule, had het een stuk lastiger. In het duel tegen De Fivel kwamen de oranjehemden viermaal op voorsprong, maar de Ten Boersters kwamen net zo vaak langszij. De gelijkmaker van Kees van der Wolde viel in de slotminuut. Ook tegen Poolster kwamen de Ten Boersters goed weg. Omlandia kwam door een eigen doelpunt van Poolster al snel op voorsprong, maar Kevin Bijlsma maakte die achterstand ongedaan. Vlak voor tijd bracht Martin Oudman de zege alsnog bij de Ten Boersters (1-2). Omdat Poolster daarna met 3-2 van De Fivel won, waren Winsum ZA en Omlandia al zeker van plek één en twee voor hun eigen onderlinge duel. Die eindigde in een spannende 3-2 zege voor Winsum. Omlandia zal echter op revanche azen.

De tweede halve finalepoule ging van start met een magere zege van NEC Delfzijl op de zondagtak van Winsum. De Winsumers, die SIOS vervingen, hadden zich in de poulefase van het A-toernooi al een compacte tegenstander getoond en dat bleek deze avond niet anders. Jari Slort was uiteindelijk de enige die tot scoren wist te komen en daardoor wonnen de Havenkanters toch nog met 1-0. Stedum verraste daarna met een 1-4 zege op De Heracliden, waarbij Diederik Dijk liefst vier keer tot scoren wist te komen. De Stedumers hadden zich vanuit het B-toernooi voor het A-toernooi geplaatst, maar ook een niveautje hoger denderde de geelzwarte trein vrolijk verder.

NEC Delfzijl kende op haar beurt ook geen genade met De Heracliden en versloeg de Meijsters met liefst 6-0. Omdat Stedum de zondagtak van Winsum daarna met 4-0 versloeg, waren ook hier in een vroegtijdig stadium de twee finalisten bekend. Om de derde plaats werd De Heracliden verslagen door Winsum zondag (4-2, hattrick Dennis Abbas). Voor de koppositie in deze halve finalepoule rekende NEC Delfzijl resoluut af met Stedum. Door een 4-0 zege en een hattrick van Jari Slort wist de formatie uit Delfzijl de avond met drie zeges en zonder tegengoals af te sluiten.

Programma finaledag:
14.00-14.25 uur [E] NEC Delfzijl JO19 (1e P1) - Middelstum JO19 (2e P2)
14:27-14:52 uur [F] Winsum JO19 (1e P2) - DVC Appingedam JO19 (2e P1)
14:54-15:19 uur [G] Winsum VR - SIOS VR
15:21-15:46 uur [H] SV Bedum VR - EKC VR
15:48-16:13 uur Verliezer wedstrijd E - verliezer wedstrijd F
16:15-16:40 uur Winnaar wedstrijd E - winnaar wedstrijd F
16:42-17:07 uur Verliezer wedstrijd G - verliezer wedstrijd H
17:09-17:34 uur Winnaar wedstrijd G - winnaar wedstrijd H
17:40-18:10 uur G-team Eemsmond - G-team HS'88
18:15-18:40 uur [Q] Meedhuizen (Winnaar B1) - Stedum (Winnaar B2)
18:42-19:07 uur [R] Zeester (Winnaar B3) - Usquert (Winnaar B4)
19:09-19:34 uur [S] Winsum ZA (1e Poule X) - Stedum (2e Poule Y)
19:36-20:01 uur [T] NEC Delfzijl (1e Poule Y) - Omlandia (2e Poule X)
20:03-20:28 uur Verliezer wedstrijd Q - verliezer wedstrijd R
20:30-20:55 uur Winnaar wedstrijd Q - winnaar wedstrijd R
20:57-21:22 uur Verliezer wedstrijd S - verliezer wedstrijd T
21:25-21:50 uur Winnaar wedstrijd S - winnaar wedstrijd T
21:50-22:00 uur Prijsuitreiking in de sporthal

Topscorers A-Toernooi:
Diederik Dijk (Stedum) 12
Jeroen Haan (Omlandia) 8
Wouter Bloem (Winsum) 8
Jari Slort (NEC Delfzijl) 7

Topscorers B-Toernooi:
Danny Beerda (Zeester) 5
Tiemen Pestman (Stedum) 5
Tiemen Dijk (Stedum) 4
Diederik Dijk (Stedum) 4
Emiel Kruger (TEO: 4
Sjaak Wieringa (Usquert) 4
Teun Westerhuis (Holwierde) 4
Mark Bos (Noordpool) 4

Topscorers dames:
Maartje Oosterhuis (De Heracliden) 7
Ciska de Vries (De Fivel) 7
Mariska de Winter (Corenos) 6
Yvonne Schuijl (Winsum) 4
Eva Pot (Farmsum) 4
Chantal Streppel (Winsum) 3

No Replies to "Winsumer teams sterk op Hogeland Cup"