Treft aardbevingsschade ook Eurocup?

‘We willen absoluut in Delfzijl blijven’, dat is de eerste reactie van de organisatie van Eurocup Delfzijl als bekend wordt dat men voor de volgende editie mogelijk naar een andere locatie moet uitwijken. De kans bestaat namelijk dat herstelwerkzaamheden die aan de Brede School Noord moeten plaatsvinden, van een dergelijke omvang zijn dat men in januari 2018 nog niet klaar zal zijn.

De eerste maand van het jaar is traditoneel de maand van Eurocup Delfzijl, het indoor-voetbalevenement van Noord-Nederland. Het zou dan ook erg zuur zijn als de organisatie voor de komende editie naar een andere plek moet uitwijken. ‘Wij wachten af wanneer de herstelwerkzaamheden aan de Brede School Noord gaan plaatsvinden en of dit gevolgen heeft voor Eurocup. We zijn daarover in goed gesprek met de gemeente’, vertelt Roy Boxmeer van Eurocup Delfzijl.

Op dit moment is er nog weinig over bekend, maar laat duidelijk zijn dat wij absoluut in Delfzijl willen blijven. We stellen onszelf regelmatig de vraag wat de beste locatie is voor ons evenement, vooral om altijd voorbereid te zijn op de toekomst. Maar waar het ons juist om gaat, is dat we met Eurocup de regio Delfzijl op de kaart zetten. Daarin worden we ondersteund door tal van ondernemers en vrijwilligers. Natuurlijk willen we Eurocup dan in Delfzijl houden.’

In juni wordt duidelijk wat er aan de Brede School Noord moet gebeuren. De gemeente Delfzijl houdt de gebruikers van het gebouw, waaronder Eurocup, op de hoogte.

Begin deze maand passeerden 5500 bezoekers de deuren van het Groningen Seaports Stadion, zoals de Brede School Noord tijdens Eurocup heet. De finale van het toernooi werd gewonnen door Ajax. In de dagen voor Eurocup kregen schoolkinderen, jeugdvoetballers en de eerste elftallen uit de regio de kans om op het kunstgrasveld te voetballen dat speciaal voor Eurocup in de Brede School Noord wordt gelegd (foto: KLEIN Architecten).

No Replies to "Treft aardbevingsschade ook Eurocup?"