Holwierde zet SV TEO na rust opzij

Holwierde heeft in het thuisduel tegen SV TEO drie punten gepakt. De gastheren gingen met een 0-1 achterstand de rust in, maar bogen deze in het tweede bedrijf om in een 3-1 voorsprong. De Ten Poster wisten hun opponent in de eerste helft nog aardig bij te benen, maar werden na de doelwisseling volledig overklast door het team van trainer Eddy Tuik.

Er stond wel wat spanning op de wedstrijd en dat was goed te zien. In de strijd om de tweede periodetitel staan beide ploegen er namelijk goed voor. Het was dus zaak om een goed resultaat neer te zetten waardoor het zicht op een tussentijdse titel intact zou blijven, maar niet ten koste van alles omdat de teams het in de reguliere competitie ook niet slecht doen.

In het eerste bedrijf ontliepen de ploegen elkaar niet veel. Holwierde kreeg in de aanvangsfase een prima mogelijkheid om de score te openen, maar het schot dat Peter Bouwsema van zijn voet liet vertrekken vloog voorlangs. SV TEO was wat dat betreft wat slagvaardiger, al zal men er bij de gasten nimmer op gerekend hebben dat de openingsgoal zo gemakkelijk zou vallen. Een corner van Emiel Kruger was ronduit slecht, werd bij het doel weggekopt maar viel voor de voeten van Aart Reitsema. De aanvaller kreeg alle tijd en ruimte om uit te halen en passeerde doelman Rik Til: 0-1.

Bij Holwierde leek de schrik er even in te zitten en men mocht van geluk spreken dat het vlak voor de pauze niet nog een draai om de oren kreeg. Til werkte een bal niet goed weg, maar kwam met de schrik vrij en dus kon men de tweede helft nog redelijk optimistisch tegemoet zien.

Dat er iets moest gebeuren om de bakens te verzetten, was voor de Katmis-bewoners wel duidelijk. Dat de gelijkmaker al snel zou vallen, hadden ze waarschijnlijk ook niet durven dromen. De eerste de beste aanval leverde een onoverzichtelijke situatie op voor de neus van de Ten Poster goalie waarbij Jurrely Torbed werd vastgepakt. Voordat iemand in de gaten had wat er gebeurde, klonk er een fluitsignaal en lag de bal op de stip.

Trainer Johan Ritsema van SV TEO had niet kunnen waarnemen waarom de onpartijdige tot die beslissing was gekomen. ‘Ik hou het er op dat hij een foute beslissing heeft genomen. Dat soort dingen gebeuren nou eenmaal’, aldus de oefenmeester. Holwierde liet zich het buitenkansje niet ontnemen. Teun Westerhuis nam de aanloop vanaf elf meter en schoot de gelijkmaker binnen: 1-1.

Vanaf dat moment voetbalde er maar één ploeg. De bezoekers werden volledig overklast door het veel feller en gretiger spelende Holwierde, dat elke tweede bal wist te veroveren en razendsnel kon omschakelen. SV TEO voetbalde in balbezit erg onrustig en was op zeker moment alleen maar bezig om Holwierde bij het eigen doel weg te houden.

Na driekwart wedstrijd moesten de Ten Posters echter buigen toen Holwierde op 2-1 wist te komen. De regelmatig invallende Robbie ten Hove (15) was de gevoierde man en met wat meer scherpte was het niet veel later opnieuw raak geweest voor Holwierde. Een overtalsituatie werd echter niet goed uitgespeeld. De gasten probeerden reparatiewerkzaamheden uit te voeren, maar voor ze goed en wel aan de klus waren begonnen, lag de bal opnieuw tegen het nylon. Marco de Vries bepaalde de eindstand op 3-1 na een corner van Yirsan Bouman.

‘Ik vond het geen hoogstaande wedstrijd, maar het was wel een leuk duel om naar te kijken. Er stond ook wel wat op het spel. We komen gemakkelijk aan de voorsprong en hadden de pech dat we die vlak voor rust niet uitbreiden, anders had ik het nog moeten zien. Na de thee zijn we bij tijd en wijle weggespeeld dus is de overwinning uiteindelijk bij de ploeg terecht gekomen die er de meeste aanspraken op kon maken’, sprak Ritsema na het duel.

Woorden die zijn collega Eddy Tuik wel kon beamen. ‘We zijn ietwat behoudend begonnen met niet al teveel druk naar voren.  SV TEO heeft voorin een paar rappe jongens lopen en we wilden iet in het mes lopen. Die tegengoal had natuurlijk nooit mogen vallen, maar we hebben het na de rust goed opgepakt. Er werd een tandje bijgeschakeld en toen hebben we eigenlijk pas laten zien wat we in huis hebben.’

* Holwierde – SV TEO 3-1 (0-1). Aart Reitsema 0-1; Teun Westerhuis 1-1 (strafschop); Robbie ten Hove 2-1; Marco de Vries 3-1.

No Replies to "Holwierde zet SV TEO na rust opzij"