GEO pakt volle buit in duel met SJS

Het Garmerwolder GEO heeft zaterdag de vierde opeenvolgende overwinning weten te boeken. Op het eigen sportpark won het team van trainer Dick Scholtens met 2-0 van SJS.

De thuisclub kon de punten goed gebruiken, want ondanks het kwartet zeges staat GEO er allesbehalve florissant voor. De gastheren moesten de klus in ieder geval zonder Tom Haikens zien te klaren. Hij is enkele weken uit de roulatie vanwege een stel gekneusde ribben. Ook goalgetter Tjeert Vaatstra is nog steeds niet van de partij.

Na slotlicht SGV en VVS is een aantal clubs in de 4e klasse E in een verwoed gevecht verwikkeld om boven de plaatsen uit te stijgen waar het degradatiespook rondwaart of op zijn minst nacompetitievoetbal dreigt. Tot dat groepje behoort niet alleen GEO, maar ook SJS.

Het kan verkeren in de voetballerij. Zo speel je op een hoog niveau en zo vindt je jezelf in de grauwe middenmoot van de vierde klasse terug. Voorbeelden van hoe ver je kunt afzakken zijn er voldoende en het dreigt Sportclub Juliana Stadskanaal ook te gebeuren.

En toch deden de Knoalsters zichzelf schromelijk te kort in het duel met de Garmerwolders. In de eerste helft leek er op het dramatisch slechte veld nog niets aan de hand te zijn. GEO wilde wel, maar kwam niet uit de verf. De gasten speelden aardig en probeerden de wedstrijd naar zich toe te trekken. Zonder echt dominant te zijn, waren de kansen daarvoor wel degelijk aanwezig. Jan Springer had twee keer raak moeten schieten, maar verzuimde de trekker over te halen.

Gek genoeg leek bij SJS de pijp leeg te zijn toen er eenmaal van doel was gewisseld. Het was bij tijd en wijle tenenkrommend wat de elf van Piebes op de grasmat deponeerden. Er kwam geen fatsoenlijke pass meer van een Knoalster voet.

De gastheren hadden er maling aan. Ze keken het geworstel aan en probeerden iets eerder druk te zetten. Met succes, want na een dik uur was het raak. Een corner van Robert Bleeker werd door Kasper Teunis tegen het nylon gemikt: 1-0. SJS stond er bij en keek er naar. Men was niet bij machte om tegengas te bieden en kreeg na driekwart wedstrijd de volgende tik te verwerken. Bleeker speelde opnieuw voor aangever. Hij stuurde met een prima steekpass teamgenoot Alex Sarfo op pad. Die schoot GEO in veilige haven: 2-0.

Daarmee was het pleit wel beslecht voor SJS, dat zich zoetjesaan zorgen moet maken. Het gat naar de plaatsen waar alleen maar over degradatievoetbal wordt gesproken is niet bijster groot. SJS komt zaterdag niet in de wei vanwege een inhaalprogramma, GEO gaat op bezoek bij het moeizaam acterende De Heracliden en ook dat zal weer een finale worden.

Scholtens: ‘Ik ben tevreden over de manier waarop we de tweede helft hebben gespeeld. Ze kunnen bij SJS wel zeggen dat ze slecht hebben gespeeld, maar volgens mij kunnen ze gewoon niet beter. Het is geen team dat nog veel gaat winnen.’

* GEO – SJS 2-0 (0-0).
Kasper Teunis 1-0; Alex Sarfo 2-0.

No Replies to "GEO pakt volle buit in duel met SJS"