Druk weekend boksvereniging Appingedam

Boksvereniging Appingedam heeft een druk weekend achter de rug. Zaterdag bokste Robbin Schonewille in Assen en zondag betrad Arjen Westerdiep de ring in Alphen aan de Rijn.

Schonewille nam het op tegen Daan Blankemeijer uit Rotterdam, Het was Schonewille zijn debuutpartij. De Rotterdammer bleek een fysiek zeer sterke bokser. Robbin verweerde zich goed en probeerde zijn aanvallende tegenstander af te stoppen met zijn stoothand. Het krachtsverschil was echter te groot waarop de Damster trainer de handdoek wierp in de tweede ronde.

Arjen Westerdiep bokste tegen Ziggy Pessulima uit Nijmegen. De eerste ronde kwam hij goed door met zijn stoothand wat een puntenvoorsprong opleverde. De tweede ronde ging Westerdiep soms wat onbesuisd naar voren waarop zijn tegenstander antwoordde door te counteren. In de derde ronde kon het nog beide kanten op. Beide boksers gaven alles. De jury besliste in het voordeel van Pessulima met een miniem verschil in punten.

Zondag vanaf 10.00 uur vind er in de gymzaal van het Noorderpoortcollege aan de Opwierderweg 2 in Appingedam een centrale training plaats. Wedstrijdboksers uit de drie noordelijke provincies zullen hier onder leiding van districtstrainer Yvonne van der Ley een wedstrijdgerichte training afwerken. Belangstellenden zijn welkom om een kijkje te nemen bij deze training.

No Replies to "Druk weekend boksvereniging Appingedam"