Noordwolde knokt zich langs HFC ’15

Noordwolde heeft zichzelf op knappe wijze langs HFC ’15 geknokt. Het team van trainer Roy Kamps wist een 0-1 achterstand na de rust in een 2-1 overwinning om te buigen. Daar leek het in de eerste helft geenszins op, want toen wisten de Hoogkerkers redelijk gemakkelijk overeind te blijven tegen een toen nog te rommelig spelende thuisclub.

De eerste speldenprikken op het winderige Noordwolder sportpark kwamen van de bezoekers. Ze speelden wat gemakkelijker, bouwden voorzichtig op en vertoonden kennelijk niet de strijdwijze waarop men bij Noordwolde had gerekend. Meer dan eens werd zonder veel omhaal naar de voorwaartsen gezocht. Die werden iets te vaak gevonden en dat kwam vooral omdat Noordwolde de bezoekers veel ruimte liet om te voetballen. Rutger Hofsteenge kreeg tot twee keer toe om de kwaliteiten van doelman Martin Oltmans te testen, maar slaagde er niet in de goalie te passeren.

Het duurde even alvorens Noordwolde gevaarlijk wist te worden. Ewoud Boersema liet vanaf links een scherpe voorzet los. Te scherp, want Dannick Meima kreeg zijn voet niet tegen de bal. En net op het moment dat Noordwolde wat beter in de wedstrijd leek te komen, sloeg HFC ’15 toe. Verdediger Klaas Wobbes mocht ongehinderd de middenlijn passeren, plaatste de bal naar rechts en zag hoe de daaropvolgende voorzet door Sadjad Sheykhi met het hoofd langs Oltmans werd geknikt: 0-1.

Noordwolde had even wat tijd nodig om die dreun te verwerken, sloeg aan het knoeien en mocht van geluk spreken dat een serie missers achterin ongestraft bleven, anders was het duel voor de pauze al beslist geweest. Nu bleef er de hoop van nog drie kwartier waarin alles anders zou kunnen worden.

En alles werd anders, want de thuisclub kwam onherkenbaar uit de kleedkamers. Ineens was daar de geestdrift, de passie en de wilskracht om er iets van te maken. HFC ’15 moest terug en kreeg in een kort tijdsbestek flink wat tegenslag te verwerken. De in de eerste helft al geblesseerd geraakte David Boersema moest zich enkele minuten na de hervatting alsnog laten vervangen en ook Hofsteenge moest het veld aangeslagen verlaten. Nu was de organisatie bij de Hoogkerkers zoek.

Noordwolde rook bloed, verhoogde de druk en kreeg kans op kans om op gelijke hoogte te komen. Die werden allemaal te eenvoudig verknoeid. Uiteindelijk was het wel raak toen invaller Antonie Buist de bal vanaf links richting strafschopgebied joeg en Bart Hollink als laatste met zijn voet de bal wist te raken en tegen het nylon zag kletsen: 1-1.

Inmiddels was trainer Roy Kamps al achter het hek gestuurd door de soms warrig fluitende Rotmensen. De oefenmeester had iets teveel kritiek op de leidsman gehad. Het vuurtje dat Kamps had aangestoken sloeg wel over op zijn team, want Noordwolde deed er nog een schepje bovenop. Er werd verbeten jacht gemaakt op een tweede goal, waarbij nog wel eens werd vergeten dat er ook verdedigd moet worden. Doelman Oltmans kreeg enkele keren een Hoogkerker voor zijn neus, maar wist in de soms penibele situaties toch heer en meester in eigen doelgebied te blijven.

Net op het moment dat het er alle schijn van had dat beide ploegen met een punt genoegen moest nemen, trok HFC-er Klaas Wobbes aan de noodrem toen Patrick Benink op weg naar het Hoogkerker doel leek. De fluitist toonde de zondaar in de 88e minuut rood en kende Noordwolde een vrije trap toe. Die werd keurig door Marco Vos tegen het nylon geschoten: 2-1.

Het betekende een bittere pil voor de gasten, die op basis van de eerste helft wellicht meer hadden verdiend maar zich na de pauze de kaas van het brood hadden laten eten door een toen veel agressiever spelend Noordwolde.

* Noordwolde – HFC ’15 2-1 (0-1).
Sadjad Sheyki 0-1; Bart Hollink 1-1; Marco Vos 2-1.

No Replies to "Noordwolde knokt zich langs HFC '15"