Bij de Leij scherpschutter voor ‘t Zandt

De mannen van vv ’t Zandt hebben zaterdag met 1-6 gewonnen van het vlaggenschip van Kantens de Robben Combinatie (KRC). Cees bij de Leij schoot met scherp voor de bezoekers. Hij scoorde maaar liefst vijf keer.

’t Zandt kwam het sterkst uit de startblokken en kreeg hierdoor de meeste kansen. Uiteindelijk was het wel KRC dat de wedstrijd wist open te breken. Door slordig balverlies in de Zandtster achterhoede wisten de gastheren in de 15e minuut de eerste treffer van de middag achter goalie Frank Pot te schieten: 1-0.

Coach Marijn Teerling bracht enkele minuten later aanvaller Cees bij de Leij in, wat een  gouden wissel bleek te zijn.  Bij de Leij stond nog geen dertig tellen in het veld toen hij zijn ploeg op gelijke hoogte met KRC schoot: 1-1.  Beide ploegen kregen vervolgens diverse kansen, maar wisten hier geen gebruik van te maken.

Na de thee ging het roer om bij de Zandtsers en dit resulteerde meteen in een doelpunt. Een prachtige voorzet van Tim Dijkhuis kwam terecht bij Sander Doorn, die het leer vervolgens weer aflegde op Bij de Leij. Hij schoot de bal vervolgens snoeihard achter de sluitpost van Kantens: 1-2. ’t Zandt bleef druk zetten op de mannen uit de gemeente Eemsmond en het was wederom Bij de Leij die de doelman van KRC enkele keren liet vissen (1-3, 1-4 en 1-5).

Het was uiteindelijk Leon Teerling die de eindstand op het scorebord wist te zetten. Met een geweldig afstandschot wist hij de bal genadeloos binnen te schieten en de eindstand op 1-6 te bepalen.

Zaterdag speelt de kleinste club van Nederland in het eigen ’t Zandt Siro tegen het vijfde elftal van NEC Delfzijl.

No Replies to "Bij de Leij scherpschutter voor 't Zandt"