DIO heeft geen probleem met Compaen

De heren volleyballers van DIO Bedum moesten het zaterdag in Oostzaan opnemen tegen thuisclub Compaen. Het verschil tussen beide teams op de ranglijst was voorafgaand aan de wedstrijd slechts één punt in het voordeel van de Bedumers. Er werd gerekend op een lastige uitwedstrijd, maar DIO pakte redelijk eenvoudig een 0-3 overwinning.

Coach Edwin ten Kate van DIO Bedum had een basisplaats voor de Canadees Alex Bell Moratto gereserveerd. Hij verving Jochem van Diepen op de diagonaal positie. De overige zes spelers waren Thijs Homan, Gerben Geertsema, Jan Bakker, Nico Hoekstra, Jochem van der Veen en Niels Kuypens.

DIO begon zeer overtuigend aan de wedstrijd. Voornamelijk met de serve brachten de Bedumers Compaen onder druk. Bij een stand van 1-5 moest Compaen noodgedwongen een time-out aanvragen. Dit had niet het gewenste effect voor de ploeg uit de Zaanstreek, want enkele punten later stond het 4-10 en werd ook de tweede time-out aangevraagd. DIO liet zich niet van de wijs brengen en ging rustig verder. De pass lag bij vlagen goed aan de kant van de Bedumers, waardoor Thijs Homan de aanvallers voor het uitkiezen had. Het gaatje werd richting het eind iets kleiner, maar uiteindelijk pakte DIO de eerste set met 21-25.

In de tweede set leek DIO wederom het in de beginfase al te willen beslissen door een 2-5 voorsprong te nemen, maar de thuisploeg wist zich terug te knokken door vijf punten op rij te maken. De Bedumers moesten vervolgens hard aan de bak om het verschil weer te maken. Verdedigend kreeg de ploeg uit Oostzaan geen grip op onder andere Alex Bell Moratto en Nico Hoekstra. Beide heren wisten wel raad met de set-ups van Thijs Homan. Pas aan het einde van de set werd het beslist. Met een minimaal verschil van één punt wist DIO ook de tweede set te winnen: 23-25).

Ook in de derde set was het DIO Bedum dat de leiding wist te nemen. Door enkele goeie serve series van Jochem van der Veen en Nico Hoekstra werd het gaatje steeds groter. Halverwege de set, bij een stand van 7-15, leek er geen vuiltje aan de lucht. Gemakzucht aan de kant van de Bedumers zorgde ervoor dat Compaen tot op drie punten kon naderen, maar daar bleef het bij. Bij 21-24 sloeg de thuisploeg de bal uit, waardoor DIO Bedum de zevende achtereenvolgende overwinning kon bijschrijven.

Komend weekeinde staat er een lastige tegenstander op het programma. In sporthal De Beemden zal DIO het dan opnemen tegen koploper Sliedrecht Sport. De vraag is of Sliedrecht met een goed gevoel zal afreizen naar Bedum, wetende dat bijna alle ploegen uit de Topdivisie hier met een nederlaag huiswaarts werden gestuurd. Het duel begint om 19.30 uur.

* Compaen – DIO Bedum 0-3.
Setstanden 21-25, 23-25 en 21-25

No Replies to "DIO heeft geen probleem met Compaen"