Winst en verlies voor vrouwen en reserves Farmsum

Op Sportpark Blijham werd zondag het duel tussen ASVB 4 en de reserves van Farmsum gespeeld. De Farmsumers werden in een doelpuntrijk treffen met 7-5 afgetroefd. Op het complex van Omlandia in Ten Boer stond vrijdag voor de dames van Farmsum de laatste speelronde in de vrouwen 7×7 voorjaarscompetitite op het programma.

De reserves van Farmsum keken in de 2e minuut al tegen een 1-0 achterstand aan, maar tien minuten later kwam Farmsum op gelijke hoogte door een doelpunt van Niels van Es op aangeven van Andreas Tjalma. ASVB had maar vier minuten nodig om opnieuw de leiding te nemen: 2-1. De wedstrijd was zeer fel en de jonge scheidsrechter wist zich geen raad. Hij liet de wedstrijd soms behoorlijk uit de hand lopen.

In de 19e minuut kreeg Michael de Leeuw het met de fluitist aan de stok en ging volledig door het lint. Na een aantal vreselijke verwensingen werd hij terecht met rood van het veld gestuurd en moest Farmsum met tien man verder. Tot aan de rust bleef het 2-1 en langzaam maar zeker kreeg de scheidsrechter weer vat op het duel.

Na rust leek Farmsum beter in de wedstrijd te komen en was het Peter Mulder die een voorzet gaf op Ron Hemmes. Hij kopte de terechte gelijkmaker binnen: 2-2.

De wedstrijd verliep zeer slordig en wederom was de neutrale toeschouwer de winnaar zoals wel vaker bij een wedstrijd van Farmsum 2. In korte tijd wist ASVB twee keer te scoren, stond het 4-2 en leek de wedstrijd beslist. Met name Herbert van Brugge dacht daar anders over. Na een voorzet van hem werkte een verdediger de bal in eigen doel (3-4) en twee minuten later gaf Van Brugge de bal op Kevin Hakze die de stand weer op gelijke hoogte wist te brengen: 4-4.

In de 78e minuut schoot de spits van ASVB de bal richting kruising en was het verdediger Maikel Mannes die met een alles of niets-poging de bal uit de kruising sloeg. Een rode kaart was het gevolg en ook kreeg de thuisclub een penalty te nemen. Die werd benut (5-4 )en Farmsum moest de laatste tien minuten met negen man verder.

Toch kwam Farmsum weer op gelijke hoogte door een goal van Herbert van Brugge, na een goede pass van Andreas Tjalma. Farmsum bleef aanvallen maar een slechte pass van Ron Hemmes leidde een tegenstoot in en ASVB strafte de fout genadeloos af: 6-5. Twee minuten later kreeg Kevin Hakze de mogelijkheid om nog een punt uit het vuur te slepen maar hij faalde. In de 88e minuut kwam de genadeklap voor de roodgelen en kwam de voor ASVB bevrijdende 7-5 op het scorebord. Dit was tevens de eindstand.

Farmsum lijkt de kansen op de titel te hebben verspeeld en tweede te worden. Komend weekeinde spelen de mannen van Jannie De Boer-Groenhagen de uitwedstrijd bij NEC Delfzijl 3.

In Ten Boer probeerden de Farmsumer vrouwen vrijdaag tot succes te komen. Joan Klas, Ingrid Werbata, Anouk Lambeck, en Christina Schreuder waren nog geblesseerd en stonden als supporter langs de lijn. Inge Veldman was door haar werk verhinderd. Good old Ennolina Bos stond in de goal en Suus Hak viel in als veldspeler.

De eerste wedstrijd was tegen koploper Omlandia Vr.2. Farmsum begon ijzersterk aan de wedstrijd en in de tweede minuut was het aanvoerder Claudia Dammer die twee duels achter elkaar won en de bal bij Vera Harkema kon bezorgen. Zij wist wel raad met dit buitenkansje en schoot de 0-1 voorsprong op het scorebord. Daarna werd Omlandia sterker en omdat Farmsum niet kort dekte en veel ruimte weggaf, was een tegengoal in onvermijdelijk. Farmsum moest zich beperken tot tegenhouden maar moest toch tegentreffers incasseren zodat de eerste wedstrijd met 3-1 verloren ging.

In de pauze die volgde hield coach Kevin Meertens een kleine donderspeech en legde uit dat het 7 tegen 7 was en dus iedereen een tegenstander had om in de gaten te houden. Ook werden de dames verplicht om tegen hun ‘vrouwtje’ aan te staan zodat die geen ruimte kreeg om te voetballen.

De tweede wedstrijd was tegen Meedhuizen Vr.1. De dames namen de opdracht van de coach heel serieus en zaten er kort en fel bovenop. Dit resulteerde erin dat Meedhuizen geen tijd kreeg om te voetballen. Jasminne Bos en Lize Dijker gaven de spitsen geen duimbreed en ook keepster Ennolina bos was niet te kloppen. De eerste tien minuten kreeg Farmsum wat kleine kansjes maar deze werden niet verzilverd door Vera Harkema en Tineke Strijbos.

In de 11e minuut kwam Suus Hak in het veld en acht seconden later schoot ze de bal al voorbij de Meedhuister keepster: 1-0. In goed vakjargon heet zoiets een gouden wissel. Farmsum bleef aanvallen en middenvelders Iris Smeltekop en Annemieke de Jager bleven voor aanvoer zorgen. In de 20e minuut was het Suus Hak die een hoge voorzet wilde geven, maar tot verbazing van alles en iedereen zeilde de bal via de binnenkant van de paal zo in het doel: 2-0.

De derde wedstrijd tegen Wagenborger Boys Vr.1 was de belangrijkste van de avond want dit was een rechtstreeks duel om de tweede plaats. Beide ploegen begonnen fel aan de wedstrijd maar het was Farmsum dat in de 2e minuut het eerste kansje miste. In de 7e minuut was het Vera Harkema die alleen op de keeper afging, maar die hield de bal met haar been tegen.

Het bleef op en neer gaan en de verdedigers Shaëlla Noestheden en Tereza Miskovic gaven achterin weinig tot niks weg. Toen Annemieke de Jager in de 15e minuut een snelle ingooi bij Vera Harkema bezorgde. rondde laatst genoemde beheerst af: 0-1.

Farmsum bleef aandringen en vooruit voetballen. Toen Vera Harkema een afgeslagen corner in de 18e minuut hoog voor de pot gooide was het Suus Hak die de 2-0 erin kopte. Dit was tevens de eindstand en Farmsum stelde voor het tweede seizoen op rij de tweede plek veilig. Het kampioenschap ging uiteindelijk naar Omlandia.

De laatste wedstrijd was er een om des keizers baard tegen de dames van ST Middelstum/KRC Vr.2 die met 1-3 werd verloren. Al met al was het weer een goed en gezellig seizoen en is het de taak van coach Kevin Meertens en leider Kees Werbata om deze talentvolle jonge ploeg bij elkaar te houden.

No Replies to "Winst en verlies voor vrouwen en reserves Farmsum"