Eerste fietstocht Grunn Moves

Grunn Moves organiseert zaterdag haar eerste fietstocht. De tocht van ongeveer 80 kilometer begint in Winsum en gaat naar De Noordkaap, het noordelijkste puntje van Groningen aan de noordzijde van de Emmapolder. De tocht is geschikt voor alle fietsers. Met een racefiets, mountainbike, gewone fiets of E-bike, men kan overal op meedoen. Alleen het dragen van een helm is verplicht.

Onderweg kunnen de deelnemers genieten van mooie Groningse vergezichten en een uitdagende kasseienstrook. Voor (minimaal) tien euro kan men meedoen en daarvoor krijgen de fietsers verzorging en op het keerpunt koffie met appeltaart. De start is om 10.00 uur vanaf de CSG Winsum aan de Meeden 35 in Winsum. Inschrijven kan op de dag van de tocht zelf. De opbrengst van de tocht komt volledig ten goede van Klimmen tegen MS en zal worden besteed aan onderzoeken die uiteindelijk moeten leiden tot bestrijding van de ziekte MS.

‘Met deze route willen we zoveel mogelijk hoogtemeters simuleren. Dit doen we niet alleen om zo hoog mogelijk te rijden maar ook door de bijna alle viaducten over de N46 te gebruiken. In het begin van de tocht komen we over de beruchte keienstrook bij Zuidwolde. Dit 1,3 kilometer lange wasbord zal de meeste wielrenners tot het uiterste drijven. Vol gas over de klinkers schijnt het gemakkelijkst te rijden maar is een zware uitdaging’, zegt Ard Hofman namens Grunn Moves.

De deelenemers komen onder andere door de plaatsen Winsum, Sauwerd, Zuidwolde via Lutjewolde langs Sint Annen en Stedum en rijden door Huizinge naar Westeremden, Uithuizermeeden naar de Noordkaap en via de dijk naar Noordpolderzijl. Hier is een verzorgingspunt. Het laatste stuk zal worden afgelegd via Warffum en Baflo om weer bij de CSG-school in Winsum te finishen.

No Replies to "Eerste fietstocht Grunn Moves"