Unieke tocht Grunn Moves door regio

De eerste fietstocht van Grunn Moves was zaterdag een feit. Om klokslag tien uur klonk het startschot voor de ongeveer vijftig deelnemers, die langs een aantal mooie plaatsen in het Groninger landschap werden geleid.

Men vertrok vanaf CSG Winsum en met de nodige verzorging op zak was het voor de wind aan fietsen naar de Noordkaap. Langs de dijk zat de straffe wind tegen en was het even oppassen voor de schapen en hun lammeren, die geen boodschap hadden aan de pedaleurs en hun eigen gang gingen. Dat leverde echter geen problemen op en het was goed dat de dijkbeheerder speciaal voor de fietsttocht de hekken had geopend, zodat er niet gestopt hoefde worden.

Bij het Zielhoes in Noordpolderzijl stond er koffie met appeltaart klaar. Met voldoende nieuwe energie in de benen kon iedereen daarna ook de laatste twintig kilometer met tegenwind aan.

Voor de deelnemers van de CSG en Grunn Moves die op 5 juni de Mont Ventoux gaan beklimmen voor Klimmen Tegen MS was het een goede trainingsdag. Met een lach op het gezicht en een voldaan gevoel was iedereen rond twee uur weer terug bij de CSG Winsum. Daar konden ze nog even genieten van een voor sporters geschikt drankje en hapje.

De organisatie kan door alle positieve verhalen van de deelnemers alleen maar tevreden zijn met deze geslaagde dag en kijkt nu al uit naar de tweede editie van deze toch wel unieke tocht door Groningen. Op bovenstaande foto van Menne Tillema passeert een aantal deelnemers het haventje van Warffum.

No Replies to "Unieke tocht Grunn Moves door regio"