Feestelijk einde Zandtster voetbalhistorie

Op ‘t Zandt Siro in ‘t Zandt vindt zaterdag een memorabele dag plaats.  De plaatselijke voetbalclub bestaat dit jaar 85 jaar. Het is een jubileumjaar met een donker randje, want de club moeten besluiten te stoppen. Voor leden en oud-leden bestaat zaterdag de laatste kans om elkaar op het Zandtster sportpark te ontmoeten en herinneringen op te halen.

Door teruglopende ledenaantallen hadden de Zandtsters al zo’n tien jaar nog meer één seniorenelftal. Om het onafwendbare einde toch nog kleur te geven, werden het afgelopen seizoen een keur aan activiteiten georganiseerd. De allerlaatste competitiewedstrijd van de blauwhemden, tegen aartsrivaal De Fivel, werd met 2-0 gewonnen.

De jubileumdag, die rond 14.00 uur begint, staat in het teken van bijpraten en herinneringen ophalen. Ook hebben een aantal oud-Zandtsters de wens uitgesproken om nog één keer het blauwwitte tenue te willen aantrekken tijdens een onderlinge wedstrijd. Na een wedstrijd van het huidige eerste elftal tegen een heus RTV Noord-sterrenteam wordt er dan gezamenlijk gegeten.

’s Avonds verlenen tal van artiesten hun medewerking om v.v. ’t Zandt een muzikale ode te brengen. Dries Roelvink en de Dikdakkers zijn ongetwijfeld de grootste namen die op de bühne staan, maar ook local heroes als Burdy, Erik van Klinken en Wat Aans! geven acte de présence.

Deejay Erik Sherman zorgt tenslotte voor een spetterend einde. De avond wordt gehost door Henk de Haan. Genoeg reden om zaterdag even naar ’t Zandt te broez’n. De gehele jubileumdag inclusief feestavond is voor iedereen gratis toegankelijk.

No Replies to "Feestelijk einde Zandtster voetbalhistorie"