Danara Stoppels wint brons op NK

In het Noord-Brabantse Vught werd afgelopen weekeinde de NK atletiek voor junioren gehouden. Deze officiële Nederlandse kampioenschappen losse onderdelen is voor jeugd van 16 tot met 19 jaar. Deelnemen mag pas vanaf 14 jaar, mits je persoonlijke record goed genoeg is. De 14-jarige Danara Stoppels uit Holwierde was dan ook een van de jongsten tussen de ruim 1000 deelnemers. Maar ze stond zeker haar mannetje en won brons bij het speerwerpen in de categorie meisjes junioren B (16-17 jaar).

Met technisch goed werpen en een snelle arm gooide Stoppels, rechts op de foto, de speer naar weer een nieuw persoonlijk record van 42.86 meter. Dit was slechts een meter minder dan de winnaar van de gouden medaille. Aan het einde van een lange dag mocht ze het podium betreden om een mooie bronzen plak in ontvangst te nemen. Een dag eerder had de Noord-Groningse tiener al meegedaan bij het kogelstoten en discuswerpen. Hier kwam ze lichamelijk nog wat te kort om zich met de besten te kunnen meten en werd dan ook respectievelijk 18e en 11e.

Een week eerder was Stoppels ook al succesvol tijdens de Nelli Cooman-games in Stadskanaal. Ze kreeg een mooi bronzen beeldje uit handen van Nelli Cooman zelf. Dit beeldje wordt uitgereikt voor een uitmuntende prestatie en sportvriendelijke houding ten opzichte van medesporters en juryleden. De Holwierder gooide in deze wedstrijd de speer naar 42.54 meter.

Met haar nieuwe persoonlijke record staat ze op de achtste plaats op de landelijke ranglijst aller tijden. Dit seizoen is er in haar eigen leeftijdscategorie nog geen enkel meisje geweest dat verder heeft gegooid en dus scheppen de resultaten hoge verwachtingen voor de nationale C-spelen die eind augustus in Amsterdam worden gehouden.

No Replies to "Danara Stoppels wint brons op NK"