Eurocup Delfzijl weg uit Brede School

De volgende editie van Eurocup Delfzijl zal niet in de Brede School Noord worden gehouden, maar in een van de loodsen van het bedrijf Wijnne en Barends in Delfzijl. De verhuizing heeft niet alleen te maken met de groei van het hoog aangeschreven indoorvoetbalevenement, maar ook met de voorgenomen gedeeltelijke sloop en versterking van de Brede School aan de Waddenweg in de havenplaats.

Na vijf jaar is het verblijf van tal van gerenommeerde jeugdteams uit Europa in de sporthal van het nog maar zes jaar oude complex dus verleden tijd. De afgelopen vijf edities deden clubs als FC Groningen, FC Twente, Sparta Rotterdam, AZ Alkmaar, Vitesse, PEC Zwolle, SC Heerenveen, Ajax, PSV, Chelsea, KV Mechelen, Werder Bremen, HSV, FC Schalke’04 en Juventus mee aan het internationale jeugdtoernooi.

Volgens woordvoerder Leo Wassing van Eurocup was men binnen de Delfzijlster politiek bevreesd voor een mogelijk vertrek van het tweedaagse toernooi. De combinatie van groei, sloop en versterking heeft de verhuizing van het evenement in een stroomversnelling gebracht.

De sporthal van de Brede School vormde een mooi uitgangspunt voor Eurocup, dat inmiddels  tot een groots voetbalspektakel is uitgegroeid. Zo groot, dat de rek er op de huidige plek er wel uit is. Begin januari passeerden 5.500 bezoekers de deuren van het Groningen Seaports Stadion. Zij zagen de talenten van Ajax de felbegeerde beker winnen.

De verhuizing is niet het enige nieuwtje dat de organisatie van Eurocup wereldkundig wil maken. ‘Er zijn veel meer zaken die te maken hebben met de toekomst van het toernooi’, vertelt Wassing zonder er inhoudelijk op in te gaan.

Maandag om vier uur wordt er een persconferentie gegeven in het pand van hoofdsponsor Groningen Seaports aan de Handelskade Oost 1. Dan worden meer details bekend gemaakt. Ook geinteresseerde Delfzijlsters worden uitgenodigd bij de bijeenkomst aanwezig te zijn.

No Replies to "Eurocup Delfzijl weg uit Brede School"