Geslaagde eerste LopperSummer Beach Event

Tradities beginnen meestal met een eerste aanzet. In Loppersum zijn ze daar ook mee begonnen. Net als op veel andere plaatsen heeft men ook daar bedacht dat je niet per definitie naar de zee hoeft om op het strand te kunnen spelen of sporten. Je haalt het strand gewoon naar je woonplaats. Het was dan ook een bijzondere aanblik om aan de voet van de Lopster toren diverse teams te zien strandvolleyballen tijdens het eerste LopperSummer Beach Event.

Waarom zou in Loppersum geen strandvolleybaltoernooi gehouden kunnen worden. Dat was de vraag die op veel lippen lag toen de echte volleybalfans vonden dat er meer was dan een volleybalwedstrijdje bij het plaatselijke zwembad. Vindt een groep enthousiastelingen en een toernooi is zo geregeld.

Dat is althans de mening van Wouter Haak, een van de ‘senioren’ van de plaatselijke volleybalvereniging LSV en drijvende kracht achter de eerste editie van het evenement op het dorpsstrand. ‘Je moet de juiste mensen om je heen zien te verzamelen en gebruik maken van de kennis die bij andere toernooiorganisaties aanwezig is. Het is wel even wat anders dan de egale ondergrond van de Boshal, maar het is hartstikke leuk om te doen.’

Het evenement, dat ook teams uit de regio aan zich wist te binden, was van en voor iedereen. Een aantal deed mee voor de gezelligheid, anderen wilden wel wat meer dan een leuke volleybaldag en kozen voor de strijd met als beloning de prijzen.

‘Kijk nou eens wat een klein dorp als Loppersum allemaal voorelkaar kan krijgen. Het is toch geweldig om te zien. In een tijd dat ook wij met krimp te maken hebben, is het goed om te zien dat er telkens weer mensen zijn die met nieuwe idee

ën komen om de leefbaarheid op peil te houden’, zegt een geboren en getogen Lopster.

E ja, het was een gezellige bedoening op het Marktplein. Het weer werkte prima mee en ook ondernemers rond het plein zullen er met veel plezier op terug kijken. Voor Haak is het geen vraag of er volgend jaar weer een bak met zand op het Marktplein zal worden uitgestort. En afgaande op de reacties van de deelnemers is het alleen maar zaak om een datum te prikken. De meesten zullen dan ongetwijfeld weer van de partij zijn.

Al dat volleybalgeweld op het LopperSummer event leverde uiteindelijk ook een uitslag op. In de kleine finale werd Zootje ongeregeld door Kaboemmm geklopt en het team van Kp’tjes was in de finale uiteindelijk te sterk voor de Zandhappers (foto’s: Menne Tillema).

1. Kp’tjes; 2. Zandhappers 1; 3. Kaboemmm; 4. Zootje Ongeregeld; 5. Klico; 6. Zandhappers 2; 7. Cohesie Beach; 8. All in the family; 9. B.E.D.U.M.; 10. Jeugdsoos Flits; 11. Fifty Shades of Awesome 12. Awesom-O.

No Replies to "Geslaagde eerste LopperSummer Beach Event"