Achtste titel op rij Merwin Dollison

Merwin Dollison uit Winsum heeft zaterdag in Baflo zijn achtste opeenvolgende ege weten te boeken. Op de 10,26 kilometer van de tweede Bafloop in Baflo was hij te snel voor zijn concurrenten. Plaatsgenote Aleida Groothoff werd bij de vrouwen 50 in drie weken tijd voor de derde keer tweede.

Het was benauwd weer in Baflo waar de plaatselijke organisatie Bruisend Baflo, bijgestaan door Harm Noor, een van de beste microfonisten van Nederland, 189 deelnemers op de 5,13 en de 10,26 kilometer kon verwelkomen. Afgezet tegen de 105 deelnemers in 2016 betekende dit een forse toename. De oorzaak hiervan is onder andere dat er alleen concurrentie was van een wedstrijd in Diever. Het was jammer dat een ronde 5,13 kilometer telde, zodat een vergelijking met een 5 of 10 kilometer-wedstrijd niet mogelijk was.

Op de langste afstand stonden maar liefst vijftien Artemissers, dat was vijftien procent van het 104-koppige deelnemersveld, aan de start. Op Merwin Dollison staat vooralsnog geen maat. Hij is in juni weer aan wedstrijden mee gaan doen. In de acht tot nu toe gelopen wedstrijden hebben zijn tegenstanders alleen maar (ver) achter hem aan gelopen.

In Baflo was het niet anders. Hij kreeg in het begin alleen van Amara Wijman uit Vlagtwedde en Jan Venhuizen uit Appingedam enige tegenstand. In de tweede ronde nam Dollison de benen en finishte onbedreigd als eerste bij de mannen 40 en bij de mannen overall in een prima tijd van 34.30 minuten. Ricardo Damminga werd in zijn woonplaats achtste bij de mannen senioren in 42.56 minuten. De negende plaats bij de mannen 40 was voor Willem Hofman (Winsum) in 45.41 minuten.

Wim Ammeraal (Leens) waagde zich weer eens aan de langste afstand en werd met een tijd van 46.47 minuten 13e bij de mannen 50. John Walker (Uithuizen), 6e bij de mannen 60 en Jaap Smith (Baflo), twaalfde bij de mannen 40, hielden elkaar redelijk in evenwicht gezien hun tijden van respectievelijk 47.36 en 47.40 minuten. Koos Durenkamp (Winsum), terug van een fietstocht van Tilburg naar Winsum, noteerde een zevende plaats bij de mannen 60 in 49.02 minuten. Nieuw lid René Hartlief klokte in zijn woonplaats als negentiende bij de mannen senioren een tijd van 49.19 minuten. De zeventiende plaats bij de mannen 40 in 49.35 minuten was voor Marnix van den Brink uit Groningen. Stadgenoot Bert Hulsing liet als twintigste bij de mannen 50 de klok stilstaan bij 56.38 minuten.

Bij de vrouwen op de langste afstand behaalde Aleida Groothoff voor de derde keer in drie weken een verdienstelijke tweede plaats bij de vrouwen 50. Na in Loppersum en in Uithuizen kort als tweede te zijn geëindigd achter club- en plaatsgenoot Gonny Houtman moest ze in Baflo duidelijk haar meerdere erkennen in de Groningse Christien Koning. Laatstgenoemde kwam binnen na 43.49 minuten. Groothoff liet 48.55 minuten noteren.

Anna de Munck en Paulien Kuik uit Winsum bleven opnieuw binnen het uur. Zij klasseerden zich als zevemde en achtste bij de vrouwen senioren in 59.52 en 59.54 minuten. Ineke Wolters (Winsum) had voor 10.26 kilometer precies 1 uur nodig. Dit leverde haar een 6e plaats bij de vrouwen 50 op. De 1.01.36 uur van Jeannet Bakema (Loppersum) was goed voor een 8e plaats bij de vrouwen 50.

De wedstrijd bij de dames werd gewonnen door twintigjarige Tessa Frenay uit Vlagtwedde in een uitstekende tijd van 37.13 minuten. Onder de 85 deelnemers aan de 5.13 kilometer bevonden zich drie Artemissers. Jissy Clevering (Den Andel) sloot haar wedstrijd af als 35e in 28.25 minuten. Anke Bijma (Sauwerd) presteerde opnieuw naar behoren. Met 31.45 minuten behaalde ze de 63e plaats. Nieuw lid Claudia van der Muil (Den Andel) kwam met een nette tijd van 32.51 minuten als 70e over de eindstreep.

No Replies to "Achtste titel op rij Merwin Dollison"