DVC Appingedam speelt tegen FC Emmen

Wat een aantal jaren geleden schoorvoetend begon met een samenwerking tussen de voetbalverenigingen Appingedam en De Pelikanen op het gebied van onderhoud van de velden, heeft uiteindelijk geresulteerd in een volledige fusie tussen beide clubs. Het bestuur heeft besloten om de samensmelting op een spetterende manier te vieren. En dus wordt er een voetbalfusieweek gehouden met als hoofdmoot een duel tussen de hoofdmachten van DVC Appingedam en FC Emmen.

Voorafgaand aan de algehele fusie heeft een geslaagde proefperiode bij de jeugd plaatsgevonden onder de naam SJO-DVC. Waar er bij fusie-processen bij andere verenigingen soms een spoor van slachtoffers achter blijven is deze fusie een voorbeeld hoe een dergelijke, min of meer niet te vermijden, samensmelting dient te verlopen waarbij beide verenigingsculturen en historie over en weer gerespecteerd dienen te worden.

De fusievereniging onder de naam DVC Appingedam gaat van start met haar eerste elftal in de derde klasse van het zaterdagvoetbal onder leiding van Erwin Buurmeijer. Het scheelde weinig of de Damster selectie had de derde klasse vaarwel moeten zeggen, maar een fenomenale eindspurt van De Pelikanen zorgde voor klassenbehoud. De fusieclub herbergt bijna 900 leden. Die zijn onderverdeeld in zes seniorenelftallen, een dameselftal en een G-team, diverse 7×7 teams en een bloeiende jeugdafdeling met een grote toeloop van meisjes.

Om de fusie een flitsende start te geven heeft het bestuur, samen met de nieuwe business club BC DVC, een voetbalfusiefeestweek op poten gezet. Die zal van 29 augustus tot en met 2 september plaatsvinden. Gedurende de week zal voor iedere leeftijdscategorie, zowel senioren als junioren, een activiteit plaatsvinden.

Op dinsdag 29 augustus is de officiële aftrap van de voetbalweek alsmede van de nieuwe fusieclub. Vanaf 15.300 uur verzorgen een aantal FC Emmen-spelers, geassisteerd door jeugdtrainers van DVC, een clinic voor de jeugd O10, O11 en O13 van DVC Appingedam. Rond 18.30 uur speelt het G-team een wedstrijd, voorafgaand aan de hoofdact van de dag. En dat is de wedstrijd tussen de A-selectie van DVC Appingedam en de A-selectie van FC Emmen. De commissie heeft rond deze wedstrijd diverse oud-spelers(met prof-verleden), ereleden en andere toonaangevende personen uit het verleden van beide clubs uitgenodigd om de start van de fusieclub luister bij te zetten.

Het programma voor de rest van de week bestaat uit een voetbalactiviteit op woensdagmiddag voor de jeugd O7, O8, O9 en woensdagavond om zeven uur een wedstrijd tussen DVC Appingedam O19-1 en FC Emmen O17-1. Donderdagmiddag zullen er wederom voetbalactiviteiten plaatsvinden, nu voor de jeugd O15 en O17. Donderdagavond zal er voor alle betrokkenen bij de totstandkoming van de fusie, de wedstrijd Frankrijk-Nederland uitgezonden worden op een groot scherm in de kantine.

Vrijdagmiddag, hoe kan het ook anders na het EK-vrouwenvoetbal, staat in het teken van meisjes-en damesvoetbal. Zaterdagmiddag 2 september wordt een groot 7×7 toernooi georganiseerd voor alle overige senioren en de week wordt afgesloten met een spetterende feestavond die om acht uur van start gaat. De komende periode wordt via de site van DVC Appingedam en social-media meer informatie geplaatst.

No Replies to "DVC Appingedam speelt tegen FC Emmen"