Speciale editie van Proostmeerloop

Het lijkt nog ver weg, maar zoals wel vaak met dit soort evenementen gaat de tijd sneller dan men denkt. Dat gegeven zal waarschijnlijk ook door de hoofden van de organisatie van de Proostmeerloop in en om Wagenborgen zijn gegaan. Op zaterdag 2 september is het weer zo ver. Dan staat de vijftiende editie op de rol en deze keer wordt het een bijzondere uitgave.

‘Het is heel speciaal dat we dit ieder jaar weer mogen en kunnen organiseren. We hebben dan ook besloten om voor deze 15e editie, de wedstrijdloop over 15 kilometer te houden. Drie ronden van 5 kilometer in en om het dorp en langs het Proostmeer. Daarnaast hebben we natuurlijk ook nog de 5 kilometer en de Kidsrun’, vertelt Tineke Vos namens de organisatie.

Evenals voorgaande jaren is de route van de Proostmeerloop van de Hervormde Kerk via Kerkstraat, Oosterweren, Tonnistil, De Hoogte en via betonpad naar Hoofdweg, daarna om het Proostmeer, langs Menterne en weer terug naar start/finish punt bij de kerk.

Daarnaast zijn er ook voor de overige leeftijdsgroepen diverse mogelijkheden om het rondje Proostmeer af te leggen. Ook de snelste dames zullen een gooi naar de hoofdprijs doen en verder zijn er de categorieën 40-plus bij zowel de dames als de heren.

Tijdens de loop zullen de deelnemers niet alleen de toejuichingen van het publiek tot zich laten komen, maar krijgen ze ook de muzikale klanken van In Bloom en Swing Masters te horen en is er begeleiding van dansgroep Like This. Zij zullen ook de warming-up voor de KidsRun verzorgen.

De kinderen starten vanaf 15.15 uur (afhankelijk van hun leeftijd) en de senioren starten om 16.30 uur. Inschrijven kan voor de kinderen tot 14.45 uur, terwijl de senioren tot 16.00 uur in sporthal Weerland kunnen inschrijven.

Ook dit jaar biedt kinderdagverblijf De Vrijbuiter de mogelijkheid om op uw kinderen te passen terwijl u meedoet aan de Proostmeerloop. Bij belangstelling kunt u zich hiervoor aanmelden via onze website.

Voor een extra feestelijk tintje zal er een Braderie worden gehouden aan de H.L. Emmensweg. De Braderie duurt van  12.00 tot 18.00 uur.

Vanaf tien uur zal de braderie worden opgebouwd aan de H.L. Emmensweg en zullen  start en finish worden opgebouwd aan de Hoofdweg (van Steunstee tot monument). De omwonenden worden vriendelijk verzocht om vanaf tien uur  obstakels en auto’s langs dit gedeelte te verwijderen.

Vanaf twaalf uur zal ook de Hoofdweg vanaf de ingang van het voetbalveld tot aan het monument worden afgesloten. Aanwonenden kunnen dan nog wel van de weg gebruik maken.  Om half vijf zal de gehele route (incl. Hoofdweg) worden afgesloten voor het verkeer. De route van de kidsrun is dan al voor het doorgaande verkeer afgesloten.

De KidsRun begint met de deelnemers van 4 en 5 jaar. Meteen na binnenkomst van deze jongste lopers, zij leggen 275 meter af, wordt het startschot gegeven voor de andere leeftijdsgroepen. De 6- en 7-jarigen moeten 650 meter overbruggen en voor de 8- tot en met 12-jarigen staat er een kilometer op het programma.

De senioren mannen en vrouwen worden om 16.30 uur weggeschoten en leggen 5, 10 of 15 kilometer af. Zij zullen het stemgeluid van Harm Noor over het parcours horen schallen, want hij zorgt weer voor het deskundige commentaar. Met hier en daar uiteraard een vrolijke noot of anekdote.

De organisatie stelt voor zowel mannen senioren als vrouwen senioren 50 euro beschikbaar voor het verbeteren van het parcoursrecord. Ook is er de Egbert Stoutmeijer Bokaal voor de snelste Wagenborger/Wagenborgster op de 15 kilometer. Voor de snelste drie senioren-lopers liggen er geldprijzen aan de finish. Een nieuw parcoursrecord levert ook een geldbedrag op.

Het parcoursrecord staat bij de heren op naam van Ben Stellingwerf. Hij kwam in 2012 in een tijd van 32.26 minuten over de streep. Stefanie Bouma was afgelopen jaar de snelste dame in precies 36 minuten. Ook de deelnemers aan de Kidsrun krijgen een prijs mee naar huis. Voor de nummers een tot en met drie bij zowel jongens als meisjes staat een beker te pronken en Iedereen krijgt een medaille. De prijsuitreiking vindt om 18.30 uur plaats in sporthal Weerland. De voorinschrijving is inmiddels geopend via de website www.proostmeerloop.nl.

No Replies to "Speciale editie van Proostmeerloop"